1. Blanda ihop gröten, koka i 2 min
2. Kyl gröten i kallt vatten
3. Smula ner jästen i bunken och tillsätt vattnet
4. Tillsätt oljan, saltet & sockret
5. Rör i gröten
6. Arbeta in mjöl tills degen släpper bunken
7. Jäs i 20 min
8. Arbeta degen så att den blir smidig
9. Dela degen i 8 lika stora bitar och forma till runda bullar som plattas till på plåten. Nagga kakorna med en gaffel
10. Jäs under handduk i 15-20 min
11. Grädda mitt i ugnen 8-10 min
Lägg dem sedan på en plåt med bakplåtspapper. Det här är en variant av tekakor innehållande rågsikt. Platta ut dem till kakor, ca 12 cm i diameter, med mjölade händer
Ta upp degen och dela den i ca 20 bitar och kavla till tekakor, lägg på plåt och låt jäsa 50 min. Nagga med gaffel och grädda tills kakorna fått fin färg, mellan 5-10 min i 250 grader
Degen bakas ut med kavel och stansas med ett runt mått ca. 10 cm i diameter till tekakor. Gör så här. 1. Häll mjölken över havregrynen och låt svälla i ca
Idag blev jag himla sugen på nybakat bröd när jag fick syn på påsen med brödkryddor i skåpet. Jag tycker att allt bröd med brödkryddor smakar himmelskt
jag bakade fantastiskt goda tekakor igår, saftiga, smakrika och med tuggmotstånd. Jag har fallit i någon svacka och bakningen känns väldigt långt bort men nu har jag börjat komma igång igen med lite lättare recept så att det inte känns för jobbigt
Nagga dem med en gaffel. 4 Häll ner vätskan och rör ut den med en träsked. 11 Låt kakorna jäsa med bakduk över i ca 10 min. 13 Lägg kakorna på galler och låt dem svalna med bakduk över
Här har jag gjort en lite grövre variant med linfrön och rågmjöl. Tekakor tycker jag är riktigt gott. Värm mjölken till 50 grader och blanda med havregryn, linfrön, salt och sirap. Grädda tekakorna på 200 grader i 10-15 minuter
Grova snabba tekakor. Grova snabba tekakor, 16 st. Om ni har tid så låt jäsa under bakduk i ca 30 min annars så gör ni 16 tekakor och lägger på en bakplåtspappersklädd plåt. 16 tekakor och
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.