Laksa
mimmimi
mimmimi

Laksa

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 175 g nudlar
  • 300 g fast, naturell tofu
  • 1 lime
  •  
  • I salladsskålen
  • 50 g färsk babyspenat
  • 150 g färska böngroddar
  • 3 dl kokta svarta bönor
  • 4 schalottenlökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 röd chilifrukt
  • 2 msk finhackad ingefära
  •  
  • Soppan
  • Rapsolja att fräsa i
  • 1 tsk röd thailändsk currypasta
  • 4 dl kokosmjölk
  • 5 dl vatten
  • 1 tärning grönsaksbuljong
  • 1-2 msk japansk soyasås
  •  
  • Fritering
  • 0,75 dl Maizenamjöl
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 tsk torkad dragon
  • Färsk koriander eller thaibasilika

Beskrivning

    Tid: ca 60 min
    Övrigt: Tofun tar lite längre tid att steka och få färg än vad man tror

    Skölj:
    Spenat
    Böngroddar
    Bönor

    Finhacka:
    Lök

    Lägg det som är sköljt och hackat tillsammans i en stor skål och ställ på bordet.

    Dela limen i klyftor och ställ på en liten tallrik på bordet.


    Finhacka:
    Vitlök
    Chilifrukt
    Ingefära

    Hetta upp olja och fräs allt som finhackats senast samt currypasta i någon minut.
    Se till att ”mosa ut” currypastan så att den bubblar och börjar dofta gott.
    Tillsätt kokosmjölk och rör om.
    Tillsätt vatten och buljongtärning och låt koka upp.
    Smaka av med soyasås och ställ åt sidan under lock.


    Tofun
    Skär tofun i tärningar.
    Vänd i potatismjöl blandat med salt och kryddor.
    Hetta upp olja i en stekpanna och stek tofun frasig. Snåla inte med oljan. Ställ fram tofun i enseparat skål på bordet.


    Nudlar
    Koka nudlarna enligt anvisning på paketet men ta av dom när 30 sekunder återstår. Häll avvattnar och ställ fram nudlarna i enseparat skål på bordet.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.