Pasta med ärtor och champinjonsås
Matilda
Matilda

Pasta med ärtor och champinjonsås

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 4 portioner pasta
  • 500 g champinjoner
  • 1 st gul lök
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 msk ljus sojasås
  • 1 tsk mörk sojasås
  • 2 tsk torkad oregano
  • 3 msk näringsjäst
  • 1 msk sharlottenlöksfond
  • 3 dl grädde, t ex havre- eller sojagrädde
  • 2 dl gröna ärter
  • 1 dl pastavatten
  • olja
  • salt och peppar

Beskrivning

    Receptet är för 4 personer.

    1. Sätt på pastavatten. Hacka champinjonerna i ca 1x1 cm stora tärningar.

    2. Fräs champinjonerna på hög värme tills all vätska dunstat ur dem och de fått fin färg i en gryta utan olja. Finhacka gul lök och vitlök.

    3. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.

    4. Sänk värmen på grytan med svampen, tillsätt olja, lök och vitlök och fräs tills löken mjuknar.

    5. Tillsätt sojasås, torkad oregano, näringsjäst, grönsaksfond och havregrädde i grytan.

    6. Kör med stavmixern så allt blandas och koka såsen medan pastan kokar. Ha i ärtorna de sista två minuterna.

    7. Häll av pastavattnet men spara ca 1 dl och blanda därefter ner pastan i såsen.

    8. Om såsen blir för tjock när du haft ner pastan så späd med lite av det sparade pastavattnet till önskad konsistens. Smaka av med salt och peppar.

    Tillbehör: Toppa med färsk oregano och servera genast!

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.