1. Skala och finhacka löken. Fräs den blank och smidig i smör i stekpanna. Mosa ner köttfärsen och rör om tills färsen är smulad och lite brynt.
2. Tillsätt tomater, buljongtärning och vatten, låt allt puttra samman i ett par min. Vänd ner persilja och smaka av med salt och peppar.
3. Skala och skiva potatisen. Smöra en eldfast form. Vara köttfärsås och potatis i formen,avsluta med ett lager potatis.
4. Blanda grädde och ost och häll över gratängen, peta med en gaffel så att det rinner ner mellan lagren.
5. Gratinera mitt i ugnen 45-50 min, känn med sticka att potatisen är mjuk. Ta ut och ganera med tomater och kryddgrönt.
Denna goda kött och potatisgratängen gjorde jag igår och receptet till denna hittade jag inne på Detta behövs till 4-5 pers 500 gram nötfärs eller blandfärs ( jag hade blandfärs ) 1 stor eller 2 små gula lökar 1 köttbuljongtärning 1 1/2
Eller tack och lov för det för då kunde killarna som fortfarande hostade mycket få några extra dagar hemma med storebror att hämta sig lite innan dagis
Den här gratängen är enligt mig både god, snabblagad och nyttig. Hacka lök och stek den tillsammans med köttfärsen, krydda med salt, peppar, paprika och en skvätt krossade tomater
Häll över olja, peppar, timjan och krossade vitlöksklyftor. 700 g färskpotatis, kokt och kall. 700 g färskpotatis, kokt och kall 3 msk olivolja 4 klyftor vitlök timjankvistar
Denna rätt blev vi bjudna på hos några vänner och såklart så ber man om receptet om något man blir bjuden på är gott och detta recept kommer garanterat bli en återkommande favorit
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.