Grön ärtsoppa med knaperstekt bacon och pepparrotsgucka600 g frysta ärtor1 hackad gul lök1 l vatten1 dl vitt vin2 grönsaksbuljongtärningar1 msk torkad timjan1 dl grädde1 paket bacon1 dl kesella1 msk riven pepparrotKoka upp vin, vatten och buljongtärningar
Blötlägg ärtorna över natten. Koka ärtorna i en halvtimme medan du förbereder det andra. Grovhacka löken, tärna morötterna och dela eventuellt på köttbitarna till lagom stora 2 x 2 cm
eller Creme Ninon au gingembre et crème de chèvre, vilket ju låter betydligt flashigare. Hur som helst är det en otroligt och god snabbfixad middag full med järn, antioxidanter och andra nyttigheter
Medan vi år grön ärtsoppa och ostsmörgås steg många glada skratt från borden. Igårkväll hade jag en sen men underbar kväll tillsammans med de frivilliga som kommit till oss under sista året
Odlingstips blandas med underbara recept och ljuvliga bilder med hundratals nyanser av grönt. Ur boken lagar jag också en god, somrig grön ärtsoppa med citron