Ärtsoppa gröna ärtor recept

Grön ärtsoppa av frysta ärtor

Grön ärtsoppa av frysta ärtor

Egentligen gillar jag den grönaärtsoppan av torkade ärtor mycket mer, men denna soppa är mycket snabbare att tillaga och därför en bra vardagssoppa
Grön ärtsoppa med pepparrot och bacon

Grön ärtsoppa med pepparrot och bacon

Tillsätt ärtor, grädde och vatten och låt sjuda upp. 4 portioner1 medelstor scharlottenlök1 msk smör2 dl vitt torrt vin/matlagningsvin1 buljongtärning grönsak/kött500g grönaärtor1,5 dl grädde1,5 dl vattenÖrtsalt2 dl creme fraiche0,75 dl pepparrotsvisp Örtsalt BaconStek baconet riktigt knaprigt så att du kan smula det i mindre bitar. ärtsoppa 4 portioner
Grön ärtsoppa på mitt vis

Grön ärtsoppa på mitt vis

Med endast lite frysta grönaärtor, lök, vitlök, grönsaksbuljong och svartpeppar kommer du så mycket längre än du tror
Grön ärtsoppa – recept

Grön ärtsoppa – recept

Lägg i de frysta ärtorna och löken. 500 g djupfrysta ärtor. Skala och hacka löken. Koka upp vatten och buljongtärningar i en kastrull
Grön ärtsoppa

Grön ärtsoppa

Ser man bara till att ha ärtor i frysen och grädde i kylen och buljong blir det nästan som att koka soppa på en spik

Grön ärtsoppa med bubbel

De gröna söta ärtorna och grädden tillsammans med bubblet kan inte annat än att sprida glädje i hela kroppen
Superenkel grön ärtsoppa

Superenkel grön ärtsoppa

Grön ärtsoppa med räkor1 port3 dl grönaärtor (frysta)1 lök3 dl vatten + grönsaksbuljongtärningRäkor1. Tillsätt ärtorna & buljongkoket i kastrullen med löken & låt koka under lock ca 10 min. 3 dl grönaärtor (frysta)
Grön och skön ärtsoppa

Grön och skön ärtsoppa

Det har blivit ärtsoppa och pannkaka, blomkålssoppa, jordärtskockssoppa och tomat-och-linssoppa. Den här gången satsar jag på en vardagligare  och hetare form av Crème Ninon – grön ärtsoppa med chili och vin istället för champagne
Grön ärtsoppa

Grön ärtsoppa

Lägg i ärtor, hackad lök och koka i 5 minuter. 300 g frysta ärtor. Koka upp vatten och buljongtärning. Mixa soppan slät
Grön ärtsoppa – Crème Ninon

Grön ärtsoppa – Crème Ninon

Ingredienser 1 st Schalottenlök(ar) 1 msk rapsolja 2 st vitlöksklyfta(or) 2 dl vispgrädde 2 dl hönsbuljong 5 dl grönaärtor , frysta 1 odefinierad salt 1 odefinierad vitpeppar , nymalen 1 tsk citronsaft 0,25 dl vitt vin , mousserande Köp receptet
Grön Ärtsoppa

Grön Ärtsoppa

Grön ärtsoppa. I med ärtorna och mixa soppan slät. grön ärtsoppa,. I med ärtorna och mixa soppan slät. ärtsoppa
Grön ärtsoppa med citron

Grön ärtsoppa med citron

Lägg i ärtor och koka några minuter till. 200 g GrönaÄrtor. 1. Skala och finhacka löken. Fräs den i smör i en stor kastrull
Grön ärtsoppa med räkor och fetaost

Grön ärtsoppa med räkor och fetaost

– Tina ärtorna om de är frusna. – Mixa ärtorna och löken med en stavmixer. Till 2 personer (eller 4 förrätter)2 dl grönaärtor1/2 gul lök25 g smör1 msk mjöl2,5 dl grönsaksbuljong1,5 dl grädde75 g fetaost100 g färska räkorGör såhär. 2 dl grönaärtor
Grön ärtsoppa med pepparrot och bacon

Grön ärtsoppa med pepparrot och bacon

Tillsätt ärtor, grädde och vatten och låt sjuda upp. 4 portioner1 medelstor scharlottenlök1 msk smör2 dl vitt torrt vin/matlagningsvin1 buljongtärning grönsak/kött500g grönaärtor1,5 dl grädde1,5 dl vattenÖrtsalt2 dl creme fraiche0,75 dl pepparrotsvisp Örtsalt BaconStek baconet riktigt knaprigt så att du kan smula det i mindre bitar
Grön ärtsoppa

Grön ärtsoppa

200 gr gröna frysta ärtor från Findus. 200 gr gröna frysta ärtor. Nu har jag hittat snabbaste soppan. Go är den med
Recept: grön ärtsoppa med creme fraiche och löjrom

Recept: grön ärtsoppa med creme fraiche och löjrom

Lägg i ärtorna och häll på vatten. Grön ärtsoppa är en av mina favoritsoppor sedan länge (recept här), men att toppa den med creme fraîche och löjrom är något nytt och lyfter faktiskt soppan ytterligare några snäpp
Grön ärtsoppa med wasabi, räkor och avokado

Grön ärtsoppa med wasabi, räkor och avokado

400 g frysta ärtor 1 gul lök, skivad smör, till stekning 2 dl vitt vin, halvtorrt 8 dl hönsbuljong, ej koncentrerad 2 dl vispgrädde 3 dl skalade räkor 2 avokador 2-3 tsk wasabipasta (eller pepparrot på tub) 0,5 citron, saften 4 msk olivolja dillvippa salt