Tillsätt ärtor, grädde och vatten och låt sjuda upp. 4 portioner1 medelstor scharlottenlök1 msk smör2 dl vitt torrt vin/matlagningsvin1 buljongtärning grönsak/kött500g grönaärtor1,5 dl grädde1,5 dl vattenÖrtsalt2 dl creme fraiche0,75 dl pepparrotsvisp Örtsalt BaconStek baconet riktigt knaprigt så att du kan smula det i mindre bitar. ärtsoppa 4 portioner
Grön ärtsoppa med räkor1 port3 dl grönaärtor (frysta)1 lök3 dl vatten + grönsaksbuljongtärningRäkor1. Tillsätt ärtorna & buljongkoket i kastrullen med löken & låt koka under lock ca 10 min. 3 dl grönaärtor (frysta)
Det har blivit ärtsoppa och pannkaka, blomkålssoppa, jordärtskockssoppa och tomat-och-linssoppa. Den här gången satsar jag på en vardagligare och hetare form av Crème Ninon – grön ärtsoppa med chili och vin istället för champagne
– Tina ärtorna om de är frusna. – Mixa ärtorna och löken med en stavmixer. Till 2 personer (eller 4 förrätter)2 dl grönaärtor1/2 gul lök25 g smör1 msk mjöl2,5 dl grönsaksbuljong1,5 dl grädde75 g fetaost100 g färska räkorGör såhär. 2 dl grönaärtor
Tillsätt ärtor, grädde och vatten och låt sjuda upp. 4 portioner1 medelstor scharlottenlök1 msk smör2 dl vitt torrt vin/matlagningsvin1 buljongtärning grönsak/kött500g grönaärtor1,5 dl grädde1,5 dl vattenÖrtsalt2 dl creme fraiche0,75 dl pepparrotsvisp Örtsalt BaconStek baconet riktigt knaprigt så att du kan smula det i mindre bitar
Lägg i ärtorna och häll på vatten. Grön ärtsoppa är en av mina favoritsoppor sedan länge (recept här), men att toppa den med creme fraîche och löjrom är något nytt och lyfter faktiskt soppan ytterligare några snäpp