Vitafiskfileer av valfri sort, ex torsk, sej, pollock, aborre osv. Jag rimmadefisken och stekte den sedan iugnensamtidigt som jag ugnsrostadeskivad blomkål
För den som fiskar själv här hemma så rekommendar jag att testa aborre – mycket gott. omelettremsor (finnssärskilt japansk omelett ”tamago yaki”, men funkar med vanlig om man sötar den med lite socker och soja och inte steker den så hårt – man kan också tillaga omeletten iugn på svag värme)
Ugnsfolie. Gör ett tätt omslag av folien. Pepparrotssåsen gör du enligt följande. Smält smör, rör i mjölet och späd med mjölken, rör om hela tiden, mjölet sväller och späd efter med mer mjölk om behov finns
Snabbstek filéernai het stekpanna i smör, salta och peppra efter smak. Lägg filéerna på ett smörat folieark, droppa på litecitronsaft, klipp på dill och lägg på en klick smör
Lägg fram alla ingrediensernai köket så att de får rumstemperatur. Skär fiskenimindrebitar. Lägg ifiskeni matberedaren tillsammans med salt, peppar, potatismjöl och ägg
Vi använde egenfiskadfilé från aborre och torsk. tex aborre och torsk. Grädda imitten av ugneni en dryg halvtimme eller tills osten smält och fått lite färg