Aborre saltad recept

Stekt aborre med färskpotatiskross

Stekt aborre med färskpotatiskross

Panera filéerna i saltat ströbröd, båda sidor av fisken. Skrubba och koka potatisen i saltat vatten. Finhacka löken och koka i 2 dl grönsaksbuljong, klicka i smöret medan det kokar
Aborre med tomat och avacado vinägrett

Aborre med tomat och avacado vinägrett

Ett roligt och lite annorlunda sätt att servera aborre på. Syran och sötman i vinägretten kompletterar den smörstekta aborren på ett riktigt bra sätt
Rimmad fisk med rostad blomkål & romsås

Rimmad fisk med rostad blomkål & romsås

Vita fiskfileer av valfri sort, ex torsk, sej, pollock, aborre osv. Det var Camilla som plockade fram råvaran i morse och jag som fick laga den
Abborre i panna

Abborre i panna

1. Filea ur abborrarna och lägg dem i panna tillsammans med lite smör. 2. Fräs och tillsätt kapris, knipplök, delade cocktailtomater, backtimjan,
Våga prova: Lamm(kotletter)

Våga prova: Lamm(kotletter)

När jag växte upp åt vi i min familj mycket fläskkött, kyckling, fisk (framför allt i block-form när jag var barn med undantag för en och annan egenfångad gädda eller aborre och senare mer och mer laxfilé) och inte så mycket nöt- eller viltkött

En kokbok som ger mer

Mer komplicerade rätter som kastanjefylld karp, brässerade duvor på krutong och aborre för Picasso varvas med enkla beskrivningar hur man gör nudlar och goda råd för noviser i köket
Aborrar i smetana

Aborrar i smetana

Fjälla och rensa fisken. Skölj och torka av den väl. Salta och peppraoch vänd sedan fisken i vetemjöl. Bryn en del av smöret i enstekpanna och stek fisken gyllenbrun
Sparrisrisotto med panerad aborre.

Sparrisrisotto med panerad aborre.

Aborre, risotto, sparris, Västerbottenost, vitlök Risotto. Antal portioner. 4. Ingredienser. Risotto. 1 bananschalottenlök
Äta ute...

Äta ute...

Jag och ungarna var ute och fiskade och Love fick upp en riktigt fin aborre, och då ville ungarna självklart äta aborre till middag

Enris smaksatt Aborre

Rensa fisken om den ej är rensad, fjälla den, lägg fisken i var sitt folieomslag, med en klick smör imagen och en kvist enris 3-4 cm också i magen, salta

Helstekt fisk pesamol

sea bass eller aborre. ½ dl saltade cashewnötter. Skölj fisken noga, torka av den med papper och lägg den i en skål

Gösfilé i folie

Snabbstek filéerna i het stekpanna i smör, salta och peppra efter smak. Lägg filéerna på ett smörat folieark, droppa på lite citronsaft, klipp på dill och lägg på en klick smör

Pocherad fisk med curry

4 filéer av aborre eller röding. Skölj fiskfiléerna, lägg på ett fat och häll över citronsaften. Ansa paprikorna och skär i bitar

Friterad regnbåge

Ni som kan er fisk kan säkert se att bilden ovan innehåller en aborre. Nackdelen med aborre är att skinnet inte går att äta

Friterad regnbåge

Ni som kan er fisk kan säkert se att bilden ovan innehåller en aborre. Nackdelen med aborre är att skinnet inte går att äta