Ajvar fläskfilé recept

Stark fläskfilè och korvgryta

Stark fläskfilè och korvgryta

Ha i gräddfil, crème fraiche, ajvar relish, krossade tomater och tomatpurèn, rör om och låt småkoka ett tag
Fläskfilégryta med ajvar relish och grönsaker

Fläskfilégryta med ajvar relish och grönsaker

Smaksätt med ajvar relish och örtagårdskrydda. För att återgå till fläskfilégrytan så är det ytterligare ett recept som jag rev ut och sparade ur bilagan med Ulrika Davidssons kickstartsrecept i tidningen MåBra
Veckomatsedel vecka 4 2016 (mjölkfri)

Veckomatsedel vecka 4 2016 (mjölkfri)

Onsdagen den 27 januari – Bönpasta med pak choi och fläskfilé. Söndagen den 31 januari – Ytterfilé fylld med ajvar i en magisk sås
Veckomatsedel vecka 13 2016 (mjölkfri)

Veckomatsedel vecka 13 2016 (mjölkfri)

Onsdagen den 30 mars – Ajvarfalafel. Fredagen den 1 april – Köttfärs och ajvar i ett skal. Söndagen den 3 april – Bönpasta med pak choi och fläskfilé
Örtiga järpar

Örtiga järpar

Fläskfilé på fredag, så långt har vi kommit i planerandet. Blanda ca 600 g blandfärs med 2 msk ajvar, blandade frysta örter, vitlök, 1 ägg, salt och peppar. 2 msk ajvar
Chorizofylld filé

Chorizofylld filé

Rör ihop yoghurt, ajvar relish, salt och peppar och servera till, tillsammans med sallad. 600 g fläskfilé. 2 msk ajvar relish
Filé- pch potatisgryta med piripiritouch

Filé- pch potatisgryta med piripiritouch

Blanda ihop ajvar, pressad vitlök, buljong och grädde. 600 g fläskfilé, 8 kokta potatisar, 2 gula lökar, 2 paprikor (gärna av olika färg), 1 stor morot, 2 vitlöksklyftor, 1 msk olja, 2 tsk paprikapulver, 1/2 dl ajvar relish, 1 piripiri (kan uteslutas), 2 dl köttbuljong på 1 tärning, 1 1/2 dl matlagningsgrädde 7 %, 1 dl vatten (ev 1/2-1 dl efter. 600 g fläskfilé, 8 kokta potatisar, 2 gula lökar, 2 paprikor (gärna av olika färg), 1 stor morot, 2 vitlöksklyftor, 1 msk olja, 2 tsk paprikapulver, 1/2 dl ajvar relish, 1 piripiri (kan uteslutas), 2 dl köttbuljong på 1 tärning, 1 1/2 dl matlagningsgrädde 7 %, 1 dl vatten (ev 1/2-1 dl efter
GRILLAT KÖTT MED ROSTAD FÄRSKPOTATIS MED ÖRTOLJA

GRILLAT KÖTT MED ROSTAD FÄRSKPOTATIS MED ÖRTOLJA

Såsen gjorde jag på creme fraiche och ajvar relish. Vi grillade fläskfilé, jag använde mig av en färdig glaze och jag hade även små tomater som fick ligga och gotta sig i ugnen ett tag
Grillat med Olivpasta & Mozzarellasallad

Grillat med Olivpasta & Mozzarellasallad

till detta en enkel sallad med tomat, mozzarella samt färdigköpt ajvar relishTa så mycket ni önskar av kött och pasta, ingen idé att lämna några exakta mängdangivelser här, bara att improvisera
Sommarplock 6p

Sommarplock 6p

Ajvarsås. Överbliven fläskfilé eller kassler blir utmärkt i pastasallad, pastasås, gryta, gratäng mm. Ajvarsås