Smaksätt med ajvar relish och örtagårdskrydda. För att återgå till fläskfilégrytan så är det ytterligare ett recept som jag rev ut och sparade ur bilagan med Ulrika Davidssons kickstartsrecept i tidningen MåBra
Fläskfilé på fredag, så långt har vi kommit i planerandet. Blanda ca 600 g blandfärs med 2 msk ajvar, blandade frysta örter, vitlök, 1 ägg, salt och peppar. 2 msk ajvar
Servera fläskfilémedaljongerna med en sked ajvar relish och timjan på toppen och kokt broccoli. Putsa fläskfilén och skär den i 3 cm tjocka skivor. 1 st fläskfilé. 2 msk ajvar relish
Sänk värmen och tillsätt ajvar, stek en stund och tillsätt sedan grädde, pressa i vitlöken, smula ned köttbuljong, i med timjan och rikligt med svartpeppar
Såsen gjorde jag på creme fraiche och ajvar relish. Vi grillade fläskfilé, jag använde mig av en färdig glaze och jag hade även små tomater som fick ligga och gotta sig i ugnen ett tag
till detta en enkel sallad med tomat, mozzarella samt färdigköpt ajvar relishTa så mycket ni önskar av kött och pasta, ingen idé att lämna några exakta mängdangivelser här, bara att improvisera