En len och krämig avokadosoppa som kan serveras både som förrätt eller varmrätt. Avokadosoppa. För att få den lite matigare kan man toppa med kyckling, räkor eller rökt lax
Vår förrätt i lördags, Avokadosoppa med het torskrygg. En soppa som jag gärna bjuder på till förrätt eller till en mindre lunch, dels för att den är superenkel att göra men såklart också för att den är fräsch, god och spännande i sina smaker
Jag brukar servera soppan som en förrätt eftersom den inte innehåller några rimliga mängder protein. Avokadosoppa är en typisk rätt som delar människor i två läger
Jag vet alltså inte hur menyn ser ut, men det skulle kunna vara Karins Avokadosoppa till förrätt och Portvinskokt päron med Saint Agur, valnötter och knaprig kavring som avslutning
Men jag tycker den smakar mer avokado än gurka så skulle vilja kalla den avokadosoppa istället. Den såg så god ut och enkel att både göra och förbereda så valde den som förrätt på min fest
Jag tycker också att den passar bäst som förrätt. Den är dock väldigt mättande så om du serverar den som förrätt tänk på att inte ge för stora portioner
Fördela räkorna i små soppskålar och häll därefter avokadosoppan över. Gröp ur en väl mogen avokado och lägg fruktköttet i en mixer tillsammans med skalad vitlöksklyfta, citronsaft, yoghurt och vitpeppar
Soppan var en klockren förrätt då den var mycket len i smaken men samtidigt väldigt fräsch. Här kommer receptet som jag pratade om i ett tidigare inlägg
Möjligen en förrättssoppa men med lite gott tillbehör blir det perfekt som huvudrättssoppa. (Som förrätts soppa till 4 pers. Till 3 pers (Som förrätts soppa till 4 pers
Den fungerar också fint som förrätt i små glas med en minilaxrulle på en pinne. Du kan förstås byta till ett grövre bröd för mer fibrer och ett lägre GI