Ingredienser Portioner. 4 8 dl kall grönsaksbuljong (vatten och buljongtärning eller fond) 1 stor gurka 1 kruka dill 360 g räkor i lake 2 dl matyoghurt 2 msk olivolja salt och peppar 1 citron Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3- 80 g Mer info Ladda kupong
Smaka av soppan med vitvinsvinäger, salt och peppar. mängden beror på hur mycket smak gräslöken har, men en liten hög med diameter som en 5-krona är ganska lagom
Fräs lök tillsammans med dillfrön mjukt i olja och tillsätt gurkan. Mixa soppan i mixer tillsammans med yoghurt och kyl ned soppan, smaka av med ättika, socker och salt
), värm upp och smaksätt med salt och peppar. Skala och tärna gurkorna, fräs i margarin 10-15 minuter. Mixa i mixer eller matberedare till en slät soppa
Vi inleder med den fräscha förrätten. Mixa gurka, buljomg, balsamvinger, vitlök, persilja och gräslök till en slät pué i matberedare eller med stavmixer
Smaka av med peppar. Snitta, skölj och skiva purjolöken. Riv gurkorna på den grova sidan av rivjärnet. Koka upp under vispning vatten, buljongtärningar och mjöl i en kastrull
Skala gurkan, halvera den och skrapa ur fröna med baksidan av en sked. Finhacka vitlöken och blanda ner i yoghurten tillsammans med finhackad chili utan frön
Kör soppan i mixer och späd med resten av buljongen till en ganska tunn vätska. Servera gärna stekta brödtärningar, knaperstekta bacontärningar, nyskalade räkor till
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.