Strimla baconet och stek det knaprigt i stekpanna. Skär svampen i skivor. Strö bacon och persilja över den färdiga gratängen och servera med en blandad grönsallad
Den här kycklinggratängen är en krämig typ och den är en smula inspirerad av en av våra favoriträtter när det gäller snabblagat, pastasås med bacon och svamp i
köttfärslimpa med bacon och svamp. Då färsen var klar stekte jag de färdigt förvällda trattkantarellerna i smör tillsammans med lök och bacon, som jag tidigare skärt i bitar
Baconet och svampen ger i från sig en del vätska. Kvarta resterande champinjoner och strimla baconet. Toppa grytan med svamp- och baconblandningen och riv ner lite extra rosmarin
Blanda i och toppa med grön sparris, olika sorters svamp, bacon, purjolök eller andra grönsaker. Men inte kantareller den här gången utan hederliga champinjoner som du kan plocka i nästan vilken butik som helst - i en krämig risotto med purjo och bacon
Förbered så att du har bacon och svamp klart. Bacon är alltid med i något som ska kallas à la Skomakarlåda (enligt min egen högst kvalificerade gissning i alla fall)
Jag blandade i både rivna morötter, färska champinjoner, knaperstekt bacon och massor med vitlök. Skala och hacka löken, skiva svampen och smörstek alltsammans i en stekpanna