En härlig grön soppa med broccoli, gröna ärtor och spenat samt nybakat fröknäcke med rödbetshummus. Stek i olivolja och tillsätt 500 gram färsk skuren broccoli (ta med stammen) och 3 dl frysta gröna ärtor. 500 gram färsk
Brysselkål, färsk är alltid godast men det går bra även med fryst. GRATINERAD BRYSSELKÅL & BROCCOLI. Broccoli, färs är alltid godast men det går bra även med fryst
Servera med tortellini och kokt broccoli. Färsk, oddtfylld tortellini som jag serverade med en krämig ostsås där BLÅ ASTRID från Åsbergets gårdsmejeri fick ingå
Dela broccolin i mindre buketter. Häll vattnet av broccolin. Häll marinaden över den varma broccolin. Koka broccolin 4-5 min, ska vara kvar lite tuggmotstånd. 250 gr färskbroccoli
Mixa broccoli (bukett och stam) med ägg, kryddor och chili. 1 broccoli (ca 250 gram). 70 g finhackad färsk spenat. 1 broccoli (ca 250 gram). 70 g finhackad färsk spenat
2 färskabroccolibuketter. Häll ost och gräddblandningen ovanpå broccolin och grädda sedan i 40-50 minuter, i mitten av ugnen i 175 grader. 2 färskabroccolibuketter
färsk koriander, hackad (spara några fina blad att dekorera med på varje tallrik). Jag skulle servera några fina pilgrimsmusslor till förrätt och hade både lite överbliven kokt broccoli i kylen och den enkla asiatiska såsen jag serverat till lax
Green broccoli patties. Skölj och dela broccolin i buketter. Mixa ihop vitlök, ingefära, broccoli, ärtor, citronskal- och saft, maizenaredning, bakpulver, salt enligt smak, svartpeppar, och chiliflakes i en matberedare eller med hjälp av en stavmixer