Sen jag startade matbloggen har jag provat flera nya maträtter som jag tidigare bara har funderat på att prova (jag måste ju ha nya recept att dela med mig av)
Jag kör min smet i en matberedare några varv tills den känns smidig och lättarbetad. En kubbadeg kan göras utav potatis, ris, bulgur, bulgur och mannagryn
Koka bulgur efter anvisning på paketet (man kan med fördel ha grönsaksbuljong i istället för salt). I lördags kväll gjorde vi ”typ” Libanesisk mat till middag
Jag vet att det bara är vår, men i onsdags fick jag sommarfeeling och blev sugen på sommarmat. Blanda den fluffade bulgurn med kikärtorna, olivolja, frukt, nötter och mynta
Samt bulgur kokt i grönsaksbuljong, en skvätt olja samt en dutt tomatpuré. Jag tycker om det här och det kostar bara självkostnadspris, vilket blir mycket billigare än vad det skulle bli om man köpte mat på pizzerior mm, eller anlitade annan catering
För att bespara oss mödan med att försöka hitta en restaurang med vettig vegetarisk mat på vägen, tog vi med oss matlådor fyllda med en mycket mumsig bulgursallad (smaksatt med marockansk krydda och den starka nordafrikanska chilipastan harissa)
min vegan spenatbulgur med soltorkade tomater och färsk basilika. Denna vackra, goda bulgur är ett gott tillbehör till såväl fisk, kyckling, kött eller veg-protein
Bulgur, fullkornspasta, matvete eller couccous kan också blandas i salladen. Vad du kan ta med dig som mellanmål eller lunch beror ju mycket på vad du har för möjligheter att till att kyla ned eller tillaga mat
bulgur eller pasta att servera till. Precis som resten av familjen så är Ellens föräldrar mycket intresserade av mat och är måna om vad deras lilla tjej stoppar i sig