Jag tror jag ska koka ihop en kompott på lite av dem och använda i glass eller göra lite chutney. Eftersom mina krusbärsbuskar ännu inte ger några stora mängder bär fick jag ett par liter krusbär av min mamma
Supergod, het chutney som passar kanon till kyckling. Skölj och rensa krusbären. 7 dl krusbär. Blanda allt i en kastrull och låt det småkoka i 10 minuter eller tills krusbären mosat sig. 7 dl krusbär
En sötsyrlig chutney som passar till grillad fisk, kött och grönsaker, men även till grytor. 4 dl 500 g krusbär, röda och gröna 1 gul lök, finhacka 1½ - 2 dl vinäger 1 tsk gula senapsfrön 1 tsk torkad grönpeppar 1 kanelstång 1 msk riven ingefära 2 dl. 500 g krusbär
Av alla dessa krusbär jag fick gjorde jag lite chutney, precis som jag hade tänkt. Jag tänkte att en lite surlig chutney med sting av både ingefära och chili måste passa till en massa olika rätter
När krusbären mognade bakade jag krusbärsbullar som fick en fin syrlig brytning och jag kokade krusbärschutney, men populäraste receptet på bloggen blev utan tvekan den knäckiga krusbärspajen
Jag fullkomligt älskar att stå i köket och koka ihop goda marmelader, sylter, chutney mm. Det innebär att jag kunnat förvara massor av rabarber, vinbär, krusbär, fläder etc i en av frysarna
Krusbärschutney. Använde saften ur dem och det som blev över kokade jag chutney på. Krusbärssaft. Använd en potatisstöt till att mosa dem det sista innan ni silar upp saften (spara det som blir över i silen till chutneyn)
Två sorters chutney, också dessa från Kivik, inköpta av fru M på hennes Österlentur i veckan. Fyllde oss med godsaker gjorde vi alltså också, speciellt den där krusbärscurden som var kokt för att användas i en tårta
Låt chutneyn mogna några veckor. Den här chutneyn kokar jag en sats i taget av och fryser därför bären i 1-literspåsar, rensade och klara för grytan. KRUSBÄRSCHUTNEY 1 l krusbär, knappt mogna 1 dl vitvinsvinäger1 liten gul lök, hackad1 cm färsk ingefära, i små bitar2 krm svartpeppar 2 krm kanel3 dl sockerKoka bär och vinäger 10 minuter. 1 l krusbär