De tre sistnämnda använder jag mig trots allt mycket av i min matlagning och de återfinns i flera utav mina favoriträtter, men ett sug efter specifikt de kryddorna har jag nog aldrig känt
En sats currypasta räcker till flera maträtter. Det vanligaste sättet att tillaga röd curry är med kokosmjölk och kaffirlimeblad till en krämig, soppliknande curry som serveras i skål och äts som huvudrätt, ackompanjerad av olika grönsaksrätter och ris
Tillsätt Röd currypasta och buljongen. 1 tsk Röd Currypasta. Hacka lök och kyckling och stek i smör. När kycklingen är klar häll ner curry krydda och låt fräsa lite
Blanda ner fisksås, kokosmjölk, råsocker, massaman curry, och röd currypasta. Ska nog ta mig en titt i min alltför stora "testar-hög" på nya rätter Thai massaman med kyckling6 personer 6 kycklingfiléer4 msk thailändsk fisksås6 potatisar 1 liter kokosmjölk4 salladslökar4 msk råsocker2 lime4 vitlöksklyftor4 msk massamancurry4 task röd currypasta2 röda paprikor i bitarsuger snapsCashewnötter Gör så här
Hetta upp lite olja i en kastrull och fräs currypastan lite snabbt. Gott med nåt som inte är tomatbaserat, vilket många vegetariska rätter är (särskilt med halloumi)
Jag hade inhandlat en grön currypasta, som till min förvåning nu blivit gul. Olika tillagningssätt, helt olika typer av rätter, men med snarlika ingredienser och kryddor
Nu på senaste tiden har jag haft thaimatssug och eftersom jag ännu inte hittat en bra mortel för att kunna göra currypasta i fick det bli den här rätten