Galette Norwegia med flamberade hjortron. ½ dl hjortronlikör. Ungefär 100 g hjortron behöver du till flamberingen. Hetta upp en flamberingspanna och lägg i 1 msk socker och ½ dl hjortronlikör samt hjortronen låt det brynas i några få minuter just så lagom länge att hjortronen hinner bli ordentligt varma, vrid upp värmen på plattan till full effekt och häll i ½ dl konjak och tänd omedelbart på, låt lågan från konjaken fallna av sig självt och lägg därefter upp de flamberade hjortronen på tallrikarna tillsamman med resten av tillbehören. Och är man riktigt inkommen i flambering kan man med fördel även låta flamberingen ske så att själva galetten är den som brinner samtidigt som den serveras, på så vis blir hela efterätten en enda show, någonting som verkligen imponerar på dina gäster, då måste du bara komma ihåg att hålla alkoholen varm i minst 80 grader för att flamberingslågan skall kunna hållas levande tills du har serverat efterätten till dina gäster
Hela rätten var lite som en efterätt, men inte alls söt. Detta följdes av "Glass på myskmadra med hjortron, syrad grädde, krispigt surdegsbröd & chokladsmulor
tänkte fisk och skaldjurs rätter för lördagen och kycklingrätt för söndagen samt en efterätt. 2 dl hjortron eller andra bär, ex hallon. 1 dl hjortronsylt, eller den sylt som ni väljer bär efter ex hallon. 2 dl hjortron eller andra bär, ex hallon. 1 dl hjortronsylt, eller den sylt som ni väljer bär efter ex hallon
Den fantastiskt goda efterätten vi mumsade i oss på nobelmiddagen är superenkel att göra och fantastsikt god så återigen ett varmt tips inför den stundande nyårsaftonen som väntar
Och middagarna skulle de alltid va en efterätt, vardag som helg inget märkvärdigt behövde det vara de kunde räcka med en rabarber kräm eller hjortron och en gräddskvätt