Grytan lagade herr M till på fläskkarré, kanske inte den allra vanligaste biten kött när det är gryta som står på menyn men det betyder för den sakens skull inte att det inte blir bra - för det blir det
Håll ett öga på grytan och tillsätt en skvätt vatten om det ser lite torrt ut. Grekerna serverar den här grytan med pilaffris eller en risformad sorts pasta som heter orzo, men den smakar ljuvligt även ihop med varmt bröd eller potatismos
En bit fläskkarré, eller grishals som vi sa förut här nere i Skåneland, skärs upp på två håll och fylls för att sedan rullas ihop till en köttig rulltårta, och vips så kallas den plötsligt porchetta istället
Tydligen är inte rumpstek detsamma som fläskkarré. Rödvin och jazzmusik. 1 kg fläskkarré. Börja med att sätta på ugnen på 120 grader, ta sedan fram en gryta och lägg ner fläskkarrén. 1 kg fläskkarré
"Grisen ska kokstekas i en gjutjärnsgryta i en god sås. Satsar du på vin så passar en rosé med lite fruktsötma bra även om det också funkar med lättare rödviner eller kraftiga vita
I söndags hittade jag en bortglömd fläskkarré i frysen och med inspiration från smaskens. Du kan också späcka fläskkarrén med exempelvis vitlök och salvia
Lägg dagen efter in steken i en ugnsfast gryta med lock och slå rödvin i botten, sådär ett par dl. Timjan, vitlök, salt, peppar, samt ingefära och rödvin