Fransyska grytstek recept

Grytstekt fransyska

Grytstekt fransyska

Ingredienser 1 kg fransyska 1 msk Mat & Bak smör 1 dl vatten 1 st gul lök(ar) 1 st morot 1 bit(ar) selleri 0,25 kruka(or) färsk timjan , några kvistar räcker, som dekorering 0 st salt 0 st svartpeppar Sås 0 steksky , från steken 2 msk kalvfond , konc 1 dl vispgrädde 2,5 msk vetemjöl 0 st salt 0 st peppar Till servering 0 st potatis(ar) , kokt, pressad 0 rotsaker , el
Grytstekt fransyska

Grytstekt fransyska

Ingredienser 1 kg fransyska 1 msk smör 1 dl vatten 1 st gul lök(ar) 1 st morot 1 bit(ar) selleri 1 kruka(or) färsk timjan , några kvistar 0 st salt 0 st svartpeppar Sås 0 steksky , från steken 2 msk kalvfond , konc 1 dl vispgrädde 2,5 msk vetemjöl 0 st salt 0 st peppar Till servering 0 st potatis(ar) , kokt, pressad 0 rotsaker , el
Saftig grytstek

Saftig grytstek

Ett fat fullt med mör, saftig grytstek, råstekt potatis, lök och morötter kommer på nolltid att locka matgästerna till bordet

Grytstekt fransyska

Jens Dolk 1 kg fransyska. 6 - 8 portioner. 1. Bind upp köttet med steksnöre eller köp en färdignätad stek. Gnid in den med salt och peppar och bryn den runt om i smör i en stekpanna
Grytstek (ca 6 portioner)

Grytstek (ca 6 portioner)

GrytstekIngredienserGrytstek1 kg fransyska eller innanlår50 g smör3 st vitlök solo2 st gul lök150 g kålrot1 lagerblad2 msk oxfond1,5 dl vattenSåsSky från steken1 dl vispgrädde2 dl crème fraîche Oxfond Gör så härGrytstek. 1 kg fransyska eller innanlår

Marinerad grytstek

t ex bog, ytterlår, fransyska (ca 1½ kg med ben). Marinaden ger god smak och gör köttet mörare. Smula lagerbladen, krossa pepparn, skala och skiva löken

Provencalsk grytstek

1,3 kg rostbiff eller fransyska. Hetta upp smöret i en traktörpanna eller storgryta som tål ugnsvärme. Salta, peppra och ringla över honung medan du bryner steken runt om

Rödvinsmarinerad grytstek

1,5 kg rostbiff eller fransyska. Lägg köttet i ett djupt kärl. Skär grönsakerna i mindre bitar och bryn dem i smör

Sydländsk grytstek

Efterstek under lock på svag värme ovanpå spisen eller i ugnen, 100° om det är bog, 125° om det är fransyska

Kalvstek

kg kalvkött med ben (fransyska, lår, bog). Kalvköttet kan också grytstekas. Sätt på ugnen. Lägg köttet i en ugnssäker form eller liten långpanna

Lantlig gryta

1 grytstek av nöt. till exempel 600 gr fransyska. Bryn steken ordentligt i en rejäl klick smör, i en gryta som rymmer alla ingredienser