Ingredienser 1 kg fransyska 1 msk Mat & Bak smör 1 dl vatten 1 st gul lök(ar) 1 st morot 1 bit(ar) selleri 0,25 kruka(or) färsk timjan , några kvistar räcker, som dekorering 0 st salt 0 st svartpeppar Sås 0 steksky , från steken 2 msk kalvfond , konc 1 dl vispgrädde 2,5 msk vetemjöl 0 st salt 0 st peppar Till servering 0 st potatis(ar) , kokt, pressad 0 rotsaker , el
Ingredienser 1 kg fransyska 1 msk smör 1 dl vatten 1 st gul lök(ar) 1 st morot 1 bit(ar) selleri 1 kruka(or) färsk timjan , några kvistar 0 st salt 0 st svartpeppar Sås 0 steksky , från steken 2 msk kalvfond , konc 1 dl vispgrädde 2,5 msk vetemjöl 0 st salt 0 st peppar Till servering 0 st potatis(ar) , kokt, pressad 0 rotsaker , el
Porterstek är min absoluta favorit bland grytstekar så därför bjuder jag på det igen. Porterstek är min absoluta favorit bland grytstekar så därför bjuder jag på det igen
En Fransyska, Fläskkarré eller Skinkstek, lagad på det här viset, blir nog nästan lika gott. Gjorde en grytstek som fick bräsera tillsammans med min favorit bland Svenska äpplen, Discovery
Jens Dolk 1 kg fransyska. 6 - 8 portioner. 1. Bind upp köttet med steksnöre eller köp en färdignätad stek. Gnid in den med salt och peppar och bryn den runt om i smör i en stekpanna
GrytstekIngredienserGrytstek1 kg fransyska eller innanlår50 g smör3 st vitlök solo2 st gul lök150 g kålrot1 lagerblad2 msk oxfond1,5 dl vattenSåsSky från steken1 dl vispgrädde2 dl crème fraîche Oxfond Gör så härGrytstek. 1 kg fransyska eller innanlår
Susanna Livijn Wexe 1 kg fransyska , eller innanlår. Glöm inte att spara sky från steken och blötläggningsvattnet från svampen till den goda svampsåsen
t ex bog, ytterlår, fransyska (ca 1½ kg med ben). Marinaden ger god smak och gör köttet mörare. Smula lagerbladen, krossa pepparn, skala och skiva löken
1,3 kg rostbiff eller fransyska. Hetta upp smöret i en traktörpanna eller storgryta som tål ugnsvärme. Salta, peppra och ringla över honung medan du bryner steken runt om