Alltså plockade jag upp fin bit kalvfransyska ur frysen, slängde ner den i min järngryta med lite olika godsaker, satte ugnen på låg värme och tänkte att jag skulle kolla till den under dagen så att den inte blev överstekt
2 st oxkinder på cirka 400 g (eller ta 2 bitar högrev eller fransyska på 400 g). 2 st oxkinder på cirka 400 g (eller ta 2 bitar högrev eller fransyska på 400 g)
fransyska. Skär köttet i 0,5 cm tjocka skivor, lättast att skiva halvtinat. Peppra köttet. Skala och skiva löken, bryn den i 2 msk smör och låt den svalna något
Det blev en rätt med nötstek på fransyska. Det verkar dock som att köttet mörade till sig efter ett tag, för rätten var riktigt god att äta som matlåda ett par dagar senare
Ingredienser1 kg grytbitar av fransyska)2 msk smör (extra till stekning)1 msk tomatpuré2 msk vetemjöl (kan uteslutas om man är väldigt strikt i kosten)½ dl balsamvinäger2 dl kalvbuljong (koncentrerad fond + vatten)½ (à 75 cl) flaska rödvin2 paket bacon (skivad á 140 g)200 g färska champinjoner 2 vitlöksklyftor1 burk syltlök (275 g) (kan uteslutas om man är strikt med kosten)Salt Nymalen peppar Bouquet Garni. 1 kg grytbitar av fransyska
Det slutade med att jag tog några skivor fransyska som jag hade i frysen, brynte dem i en stekpanna. Ibland får jag helt idé-torka när det gäller vad man ska laga
Fransyska. ca 1 kg oxfilé eller benfritt nötkött, t ex bog eller fransyska125 gr smör4 st stark turkisk paprika (sivribiber )2 st gul lök delad på mitten och skivad i fina skivor 3 stora ( skalad och hackad ) tomat1 1/2 tsk timjansalt och svartpeppar. ca 1 kg oxfilé eller benfritt nötkött, t ex bog eller fransyska
Sätt ugnen på 125 grader. Gnid in köttet med salt och peppar och lägg det i en liten långpanna. Stick in en stektermometer så att spetsen hamnar mitt i köttet