Fransyska stekt recept

Helstekt fransyska med kantarellsås

Helstekt fransyska med kantarellsås

Helstektfransyska. Lägg fransyskan med nätet kvar i en ugnsfast stekgryta. 1 kg nätad fransyska. vid 70 grader är köttet lätt rosa, vid 75 grader är köttet välstekt. 1 kg nätad fransyska
En fransyska!

En fransyska!

Igår tillagade jag en kalvfransyska i ugnen under några timmar. Fransyska är ju annars ett magert kött som lätt kan bli torrt och segt
Söndagsstek på fransyska

Söndagsstek på fransyska

1 kg fransyska. 1 kg fransyska. Den här köttbiten får gå klart i ugnen tills det är dags att servera tillsammans med ett gott potatismos
Middagstips: Taco på fransyska

Middagstips: Taco på fransyska

Den trevlige kocken Petter Danielsson från Långbro värdshus, en av kockarna bakom dessa ljuvliga rätter, tipsade mig att köpa en fransyska och själv tillaga dessa rätter
Enkel gryta med nötkött och portvin

Enkel gryta med nötkött och portvin

högrev eller fransyska). Skär köttet i små tärningar och stek snabbt på hög värme tills det fått färg. Lägg i en gryta
Marinerad nötstek i gryta

Marinerad nötstek i gryta

Mot slutet av stektiden sticker du in en köttermometer i steken. Servera med kokt eller stekt potatis, kokta grönsaker, inlagd gurka och vinbärsgelé
Porterstek!

Porterstek!

Jag köpte ekologisk fransyska på ICA Maxi, så fin och billig. Servera gärna med potatismos, kok potatis, stekta smålökar, sockerärtor, haricot verts och gelé
Portvinsstek med färsk svamp

Portvinsstek med färsk svamp

Ös steken några gånger under stektiden. Lägg svampen brevid köttet när det har stekt 1 tim. 800 g fransyska
Recept: Porterstek med Hasselbackspotatis. #Gästbloggat

Recept: Porterstek med Hasselbackspotatis. #Gästbloggat

Behåll nätet på fransyskan så att köttet håller formen och tillagas jämnt. Blev det inte något kött över den här gången, bara sås, då gör jag några färsbiffar som vi äter med såsen, stekta champinjoner och klyftpotatis à la Felix
Boeuf  Bourguignon i Crock Pot (slow cooker)

Boeuf Bourguignon i Crock Pot (slow cooker)

Stek gärna i omgångar då för mycket kött kyler ned pannan och köttet blir kokt istället för stekt. ca 1 kg nötköt, ex högrev eller fransyska. ca 1 kg nötköt, ex högrev eller fransyska
Ing-maris stek i stekgryta

Ing-maris stek i stekgryta

1 kg nötstek av fransyska. Putsa köttet rent från synliga hinnor. Salta och peppra runt om. Stek köttet i smör i stekgrytan runt om så den får fin färg
Gulaschsoppa

Gulaschsoppa

300 g nötkött, t ex fransyska. Gör så här. Skala, ansa och tärna potatis, morot och lök i lagom stora munsbitar
Mustig Köttgryta i min nya slow cooker

Mustig Köttgryta i min nya slow cooker

1 kg nötstek/fransyska i bitar. När barnen var små lagade jag mycket mat i lergryta för att det var smidigt och lagade sig själv i ugnen
Grasak- Ärtsoppa från Balkan

Grasak- Ärtsoppa från Balkan

När köttet är stekt och fått färg, sänker du värmen, vänder i morot, potatis och steker lite till. 6 portioner 700 g grytbitar av nöt (tex högrev, fransyska, rostbiff, lövbiff, ryggbiff osv) 1 gul lök 3 st morötter 3-4 st potatisar 300 g frysta ärtor Ca 4-5 msk tomatpuré 2 tsk vegeta (kryddblanding som används mycket i Balkan, kan ersättas med 2 st grönsaksbuljongtärningar) 2 tsk paprikapulver Salt & peppar Olja till stekning Ca 6-8 dl vatten Bröd som passar bredvid soppan