Helstektfransyska. Lägg fransyskan med nätet kvar i en ugnsfast stekgryta. 1 kg nätad fransyska. vid 70 grader är köttet lätt rosa, vid 75 grader är köttet välstekt. 1 kg nätad fransyska
Den trevlige kocken Petter Danielsson från Långbro värdshus, en av kockarna bakom dessa ljuvliga rätter, tipsade mig att köpa en fransyska och själv tillaga dessa rätter
Jag köpte ekologisk fransyska på ICA Maxi, så fin och billig. Servera gärna med potatismos, kok potatis, stekta smålökar, sockerärtor, haricot verts och gelé
Behåll nätet på fransyskan så att köttet håller formen och tillagas jämnt. Blev det inte något kött över den här gången, bara sås, då gör jag några färsbiffar som vi äter med såsen, stekta champinjoner och klyftpotatis à la Felix
Stek gärna i omgångar då för mycket kött kyler ned pannan och köttet blir kokt istället för stekt. ca 1 kg nötköt, ex högrev eller fransyska. ca 1 kg nötköt, ex högrev eller fransyska
1 kg nötstek av fransyska. Putsa köttet rent från synliga hinnor. Salta och peppra runt om. Stek köttet i smör i stekgrytan runt om så den får fin färg
När köttet är stekt och fått färg, sänker du värmen, vänder i morot, potatis och steker lite till. 6 portioner 700 g grytbitar av nöt (tex högrev, fransyska, rostbiff, lövbiff, ryggbiff osv) 1 gul lök 3 st morötter 3-4 st potatisar 300 g frysta ärtor Ca 4-5 msk tomatpuré 2 tsk vegeta (kryddblanding som används mycket i Balkan, kan ersättas med 2 st grönsaksbuljongtärningar) 2 tsk paprikapulver Salt & peppar Olja till stekning Ca 6-8 dl vatten Bröd som passar bredvid soppan