För någon vecka sedan plockade vi en liten hög med kantareller som räckte till varsin kantarellsmörgås men igår när Jonny var ute och plockade igen så hade det kommit upp massor med kantareller
Lägg upp en lagom mängd sötpotatispuré på tallrikar och över det en del grönkåls-kantarellblandning och på detta den stekta laxen med skinnsidan uppåt och till sist några matskedar av "pinjekärnsmöret" över laxen
Det som blir över går utmärkt att frysain och till exempel använda för att pusha fram mer svampsmak i en svampsås eller musta till en köttfärssås med en annan gång
Låt kantareller, squash, lök och grädde puttra ihop i några minuter. Tyvärr kan jag inte säga att jag har plockat dem själv eller att någon jag känner har gjort det
Skär kycklingbröstet i kuber och stek tillsammans med kantarellerna. Vik ihop degen tre gånger åt ena hållet, platta till och vik sedan tre gånger åt andra hållet så att den bli mindre
Stuvningen gör du av rensade kantareller i lite mindre bitar som steks i smör med finhackad gul lök. Potatisgris som jag är nöjer jag mig ju inte med det, utan som tillbehör blev det även en repris på potatisen till kycklingen tidigare i somras
Du kan också slänga i svamp, lök eller andra valfria grönsaker i grytan, men för mest ”äkta” resultat så skulle jag snarare rekommendera att steka kantareller och övriga andra tillbehör vid sidan och serva separat, så oumphskavens smak inte störs för mycket
Här tillsätter du den färska smörstekta svampen. Har du valt färsk svamp steker du den separat och tillsätter den mot slutet, stek den först i torr panna utan fett tills vätskan avdunstat – därefter tillsätter du smöret och steker kantarellerna gyllene och fina