Senast fick jag en massa rödlök, schalottenlök, zucchini och rödbetor så för att ta tillvara så mycket som möjligt på en gång så fick det bli ugnsgratineradegrönsaker
Det gör ingenting för de smakade väldigt gott, inget går upp mot grönsaker som man har odlat själv. Bara att se dessa otroliga färger på grönsakerna så förstår man hur nyttigt det är
Här kommer dagens lunch som vi åt utav. Det är med sydamerikanska smaker inspirerade, främst från Mexico, som jag har svirat ihop denna variant med den svenska falukorven
Ratatouille kan vara fantastiskt gott om grönsakerna behåller spänst och smak. Men se till att grönsakerna är ganska tunt skivade och att allt är helt genombakat – för aubergine som inte är helt färdig får i alla fall både mig och mina smaklökar på dåligt humör
Servera detta med ris och grönsaker. Servera kycklingen med ris och grönsaker. Detta är en väldigt enkel rätt att tillaga och med ingredienser som bidrar till en härlig kombination av smaker
För mig är detta perfekt sommarmat, bara gratinerad broccoli för sig själv med kanske lite ramslöksbröd eller några skivor parmaskinka eller en fräsch sallad till om man vill ha mer grönsaker
Gratinerade pastastubbar med ost och skinka eller Delizie alla Romagnola, 2 portioner. Jag hittade detta recept på Matplatsen, en blogg som kanske mer kan kallas livsstilsblogg, dvs något bredare än en matblogg, men ibland dyker det upp små guldkorn, som denna pastarätt till exempel
Häll stuvningen över kasslern och grönsakerna. Stuvningen ovanpå kassler och grönsaker. 250 g broccoli 1 st röd paprika 1 st zucchini 1 st röd lök eller 1 st silverlök Grönsaker bredvid