Gratinerade musslor chili recept

Gratinerade grönmusslor

Gratinerade grönmusslor

Chili, vitlök, persilja, parmesan. Gratinerademusslor,. Jag vet att det inte är alla som äter musslor. Blanda i en annan skål olivolja, chili, pressad vitlök, citronsaft och salt
Focaccia och musslor

Focaccia och musslor

Chili och citrongräsgratinerademusslor. Blanda samman alla ingredienser utom limen till chilismöret och fördela det sedan över musslorna
Sashimi och annat gott från havet

Sashimi och annat gott från havet

Chili- och koriander gratinerademusslor. Sist men inte minst åt vi även musslor. Dessa blev både fräscha av limen, men också lite heta av chilin och alltså mycket goda
Slutet på Hot cooking med Mr Lobster och Mrs Crab i rollerna

Slutet på Hot cooking med Mr Lobster och Mrs Crab i rollerna

Även den gratinerade krabban gillade vi skarpt som fick en lite het smak, men av cayennepeppar. Oftast brukar jag örtgratinera hummer, ungefär på samma vis som jag gratinerar musslor med i stort sett bara smör, vitlök och färska örtkryddor
Bouillabaisse på mitt vis

Bouillabaisse på mitt vis

Knacka på skalet på öppna musslor. 1 röd chili. 1½ kg blåmusslor. Kärna ur och finhacka 1 röd chili. Skrubba och skölj 1½ kg blåmusslor. Tillsätt musslorna i grytan och låt puttra under lock på medelvärme i ca 5 min. Gör plats för fisken genom att fösa musslorna lite åt sidan och lägg försiktigt ner 200 g sejfilé och 200 g laxfilé. 1 röd chili. 1½ kg blåmusslor
Varma chili- och vitlöksmusslor

Varma chili- och vitlöksmusslor

Häll vitlök och chilismöret över musslorna. Rengör och skölj musslorna. Lägg i vitlök och chili i smöret och låt de smälta, inte steka
Finfint firande!

Finfint firande!

Nabbens Rökeri & Fisk har flyttat in sin butik in i den Coopbutik jag brukar handla så där var jag och shoppade en hel del godsaker, som både vanliga räkor och rökta räkor samt ett nät musslor
Skaldjursfest

Skaldjursfest

Gratinerademusslor, färska havskräftor och räkor festade vi loss på. Två olika aioli, ena med tomat och saffran och den andra med chili, korander och ingefära

Gratinerade musslor

Riv vitlöken och hacka chili fint. Lägg musslorna på en ugnsplåt (gärna på en bit skryklad aluminiumfolie som att de håller sig på plats