Gratinerade musslor parmesan recept

Gratinerade musslor med parmesan, persilja och vitlök

Gratinerade musslor med parmesan, persilja och vitlök

Tag ut musslorna och låt dem svalna i några minuter. 20 blåmusslor [400 g]. 20 blåmusslor [400 g] 1 dl Zeta Parmigiano Reggiano 22 mån, finriven 1 schalottenlök, finhackad 1 klyfta vitlök, pressad 1 msk persilja, finhackad 3 msk ströbröd svartpeppar 2 msk Zeta extra jungfruolivolja classico
Gratinerade musslor med parmesan

Gratinerade musslor med parmesan

Gratinerademusslor med parmesanost. Dela musslorna, lyft av den skalhalvan som är tom och kasta den. Strö ut ett lager grovt salt i en ugnsfast form och lägg ner musslorna
Gratinerade musslor

Gratinerade musslor

Vill man så kan man toppa med lite parmesan på varje. Skölj först alla musslor och släng de som är öppna eller inte stänger sig då man knackar på dem
Gratinerade musslor

Gratinerade musslor

Fast hur fel kan det bli när smör, parmesan och gorgonzola är inblandat. Äter man musslorna som ensamrätt räcker receptet till två pers
Gratinerade grönmusslor

Gratinerade grönmusslor

Chili, vitlök, persilja, parmesan. Gratinerademusslor,. Jag vet att det inte är alla som äter musslor. Blanda ihop panko, parmesan och persilja
Alla hjärtans dag-meny

Alla hjärtans dag-meny

Parmesangratineradegrönmusslor. Tina musslorna. parmesan till servering. Gör kryddsmöret och klicka över musslorna
God kväll

God kväll

Plocka upp musslorna och låt vinet fortsatt stå och koka utan lock så det reduceras till minst hälften
Dagens recept: Varma tonfisksmörgåsar

Dagens recept: Varma tonfisksmörgåsar

Du kan göra smörgåsar med musslor på samma sätt. Litet riven stark ost, typ parmesan, hjälper till att ge rätten extra färg och smak
Vitlöksgratinerade Blåmusslor

Vitlöksgratinerade Blåmusslor

Strö över parmesanen som är kvar. vitlöksgratinerademusslor. (Tina frysta musslor). Strö över parmesanen som är kvar
Kött när det är som bäst!

Kött när det är som bäst!

Till förrätt gjorde vi halstrade pilgrimsmusslor som toppade med parmesan, persilja och gräslök. Halstra eller bryn sedan musslorna i pannan så dem får fin brynd yta utan att genomsteka dem, salta och peppra en aning
Hjortnäslåda

Hjortnäslåda

Strö över de väl avrunna musslorna eller den rensade krabban. parmesan. Ännu godare blir det om du tar både musslor och krabba

Blåmusslor med sting

Kokta blåmusslor som gratineras med parmesan- och cayennepepparsmör.  Blanda smör, riven parmesanost och cayennepeppar
Gårdagen började bra...

Gårdagen började bra...

Musslor som vi gratinerade på grillen. Rensade bort alla stängda och trasiga musslor. Blanda sedan hälften av parmesanen tillsammans med rivet citronskal, dill, gräslök, olivolja, presad vitlök, salt och peppar i en skål
Nyår 2013

Nyår 2013

Som antipasto hade jag gratinerademusslor. Koka musslor och ta bort ena skalhalvan. Det kan tyckas som en märklig blandning med pumpa och amaretti-kakor men det blir väldigt gott med parmesan

Gratinerade Musslor

Recept. manda. mån, 2013-09-16 12. 47. 25min. (1). Sätt på ugnen på 200 grader. Pressa vitlöken i en bunken, blanda alla ingredienser tillsammans till en "smet" och lägg på en jämn sked på var mussla