Gratinerademusslor med parmesanost. Dela musslorna, lyft av den skalhalvan som är tom och kasta den. Strö ut ett lager grovt salt i en ugnsfast form och lägg ner musslorna
De gröna musslorna toppas med parmesan och gratinerades sedan ugn. Vi lagade ju skaldjurspaella till nyår och hade därför en massa musslor över i frysen
Till förrätt gjorde vi halstrade pilgrimsmusslor som toppade med parmesan, persilja och gräslök. Halstra eller bryn sedan musslorna i pannan så dem får fin brynd yta utan att genomsteka dem, salta och peppra en aning
Musslor som vi gratinerade på grillen. Rensade bort alla stängda och trasiga musslor. Blanda sedan hälften av parmesanen tillsammans med rivet citronskal, dill, gräslök, olivolja, presad vitlök, salt och peppar i en skål
Som antipasto hade jag gratinerademusslor. Koka musslor och ta bort ena skalhalvan. Det kan tyckas som en märklig blandning med pumpa och amaretti-kakor men det blir väldigt gott med parmesan
Recept. manda. mån, 2013-09-16 12. 47. 25min. (1). Sätt på ugnen på 200 grader. Pressa vitlöken i en bunken, blanda alla ingredienser tillsammans till en "smet" och lägg på en jämn sked på var mussla
”Ni är här för att äta lokala musslor, inte bröd. Vår reseledare Ulla nämnde att hennes paradrätt är ”Melanzane alla parmigiana”, en vegetarisk rätt med aubergine som varvas med tomatsås, parmesan och mozzarella och sedan gratineras i ugn