På Bondens marknad köpte jag en bitfin, närproducerad högrev från Lövsta kött, och den förvandlades till den mest ljuvliga stek, som långsamt fick puttra tillsammans med lök, rotfrukter, och dadlar irödvin, fond och kryddor
Tankarna om en fusion mellan vad som är en av Sveriges kanske mest serverade lunch, skomakarlådan och en grilladbithögrev slår miglikt en rivningskula mot en dammig betongvägg
stek bitarnai omgångar i smör i en stekpanna, salta lätt och flytta över köttet till en gryta. Häll på buljongen, koka upp och låt köttet småkoka i en timme under lock (koktid beror lite på hur segt köttet är)
olivolja. olja, salt och finmald fänkål. Lägg det i en ugnssäker form och häll på vinet. Släng ner chilin. Ta ut potatisen häll av vatten lägg i långpanna och ringla över salt, fänkål och olja
Jag kallar det här för europeiskfusion-food, Toskansk Bistecca alla Fiorentina möter Fransk bistro med hederliga svenska råvaror (förutom det amerikanskahögrevet som jag valt då det har bättre fettstruktur för att grillas än svensk biff)