På Bondens marknad köpte jag en bit fin, närproducerad högrev från Lövsta kött, och den förvandlades till den mest ljuvliga stek, som långsamt fick puttra tillsammans med lök, rotfrukter, och dadlar i rödvin, fond och kryddor
Konsten sitter i att steka den länge på låg temperatur och då är ugnen perfekt att tillaga i. Det är en konst att få till en högrev så den är lika skivbar som en oxfilé och samtidigt så den smälter på tungan
Rör ner riset och låt det steka tills det blir varmt. Vi har nämligen kockat till en så fantastiskt god högrev så ni kan bara inte ana, det blev verkligen en riktig favoriträtt i vårt kök
Att steka blev inte lika bra, men ändå väldigt gott. Och igår valde jag högrev. Min pappa brukar emellanåt slå på stort och laga hamburgare gjorda på malen högrev, och så gott det är
Jag hade finfin potatis och finfina morötter kvar också som blir goda att steka. När man har en bit lågtempererad högrev kvar från söndagsmiddagen passar det fint att
Låt allt steka tills grönsakerna precis börjar få färg. Högrev håller på att bli något av en favorit här hemma och det beror framförallt på att man kan göra mycket med det och allra bästa (förutom priset) är att det är väldigt enkelt
1,5 kg högrev. Allmänt 1,5 kg högrev. Chili på högrev med kakao o choklad. Denna rätt smakade jag på för första gången när jag gick min kockutbildning på Lernia 2002- 2003
Högrev som fått götta till sig rejält i ugnen på låg värme i många timmar. I grundreceptet ska det vara oxkinder,men här hemma fick det bli högrev istället