Till det mixade jag ihop en ruggigt god dip med sting i. Tvätta sötpotatis och kålrot. Här har jag blandat sötpotatis, som trots allt innehåller rätt mycket kolhydrater (ca 20% kh vilket är mer än vanlig potatis fast den har lägre GI), med den betydligt mer kolhydratsnåla (6,4% kh) kålroten. Pommes1 st sötpotatis medelstor 1 st kålrot3 msk rapsolja0,5 tsk salt nymalen svartpepparSpicy Hot Dip1 st ägg2,5 dl rapsolja1 st vitlöksklyfta0,5 tsk ättika 24%2 tsk sambal oelek1 msk jalapeños i lag0,5 tsk salt smaka av. Pommes1 st sötpotatis medelstor 1 st kålrot3 msk rapsolja0,5 tsk salt nymalen svartpepparSpicy Hot Dip1 st ägg2,5 dl rapsolja1 st vitlöksklyfta0,5 tsk ättika 24%2 tsk sambal oelek1 msk jalapeños i lag0,5 tsk salt smaka av. 1 st kålrot. 1 st kålrot
Fläskfilen till varmrätten fyllde jag med fetaost och spenat och eftersom jag visste att gästerna gärna äter GI fick det bli blomkål och rotfrukts creme, som det nu mera kallas, som tillbehör
1 bit kålrot eller rotselleri. Blanda ströbröd och vatten, låt det svälla i någon minut. Blanda sedan i ägget och köttfärsen och smaka av med salt och peppar