Låt stå iugnenicirka två timmar. Då lagade jag en saftigtfinkalvstektillminHenrik och han sa att det var en av de godaste rätterna jag någonsin lagat så himlamysigt
Sätt in steken i stekgrytan eller placera steken den i en rymlig, ugnsfast form eller en långpanna. Krydda steken med salt och peppar och bryn den runt om i en klick smör i en stor stekgryta eller stekpanna
Kalvstek. Denna metod kan liknasvid en ugn. Använder du dig av en gasolgrill värmer du först upp grillen, lägger på maten och justerar temperaturenligt recept
Det är särskiltviktigt om du låtit köttet steka på lite högre temperaturiugnen. Just idagblir det helstekt entrecôte, som jag gärna serverar med det underbara smöret på soltorkade tomater och färskpotatis eller ugnsstektpotatis med rosmarin beroende på årstid
Den som vill kan självklart steka på steken hastigt på hög värme i stekpanna innan den ställs iniugnen, men det brukar jag bara göra när jag gör dekonstruerad stek som du kan läsa om i ett annat recept (som handlar om kalvstek men går att applicera även på lamm)
Den som vill kan självklart steka på steken hastigt på hög värme i stekpanna innan den ställs iniugnen, men det brukar jag bara göra när jag gör dekonstruerad stek som du kan läsa om i ett annat recept (som handlar om kalvstek men går att applicera även på lamm)
Fransyskan, ofta benämnd kalvstek, är ett saftigt köttstycke med god köttsmak och lite fett. Dessutom är temperaturen nu idealisk för kallrökning, utan att man behöver riskera att temperaturenblir för hög i rökskåpet
Kalvstek. Oavsett om man tillagar köttet på grillen, iugnen, stekpanna eller kanske i en Sous Vide så ska man alltid gå på innertemperaturen för att avgöra om köttet är klart