Karré ska vara runt 70 grader inuti, nötkött kan tas ut på lägre temperatur (65) beroende på hur man vill ha det. ca 800 gram kött till stek (utan ben) som kalvstek, rostbiff, innanlår, fransyska, skinkstek eller 1 kg med ben som fläskkarré
kalvstek. Var försiktig med temperaturen så att emulsionen inte spricker. Bryn kalvköttet helt runt om, sätt in i ugn på 120º och stek tills köttet når en innertemperatur på 58º
Kom dock ihåg att ugnsstekningen på låg temperatur tar bortåt en timme. Här serveras den underbart möra kalvsteken i vackra trekanter med potatisgratäng, gärna tillagad i portionskokotter och en ljuvligt god sås med trattkantareller och sherry samt gröna bönor, haricots verts
Dela kalvstek. Lägg det i en ugnssäker form och stek ca 1 timme till 58° innertemperatur. Häll oljan i stekpanna, kolla temperaturen med termometer 180 grader är lagom
Den som vill kan självklart steka på steken hastigt på hög värme i stekpanna innan den ställs in i ugnen, men det brukar jag bara göra när jag gör dekonstruerad stek som du kan läsa om i ett annat recept (som handlar om kalvstek men går att applicera även på lamm)
Den som vill kan självklart steka på steken hastigt på hög värme i stekpanna innan den ställs in i ugnen, men det brukar jag bara göra när jag gör dekonstruerad stek som du kan läsa om i ett annat recept (som handlar om kalvstek men går att applicera även på lamm)
Krydda och bryn kalvsteken runt om och ha sedan ner allt i slökokaren. När den är färdig, skiva upp kalvsteken och låt skivorna ligga och dra ett tag i nyponsoppan innan servering
Fransyskan, ofta benämnd kalvstek, är ett saftigt köttstycke med god köttsmak och lite fett. Dessutom är temperaturen nu idealisk för kallrökning, utan att man behöver riskera att temperaturen blir för hög i rökskåpet
Häll i olja och se till att du får så hög temperatur som möjligt. Senast när vi hade gäster gjorde vi kalvstek, eftersom vi hittade fin kalvstek till bra pris i affären