Har du möjlighet att få Kravkött från en nöjd och glad gris är det naturligtvis ännu bättre. Det som är helt avgörande för hur smaken på den här karrén blir, är valet av kryddblandning
Ca 800 g benfri fläskkarré i bit. Idag öppnade vi ett Domaine Santa Duc, Gigondas 2006 för att prova tillsammans med karrén, rotfrukten och plommonsåsen. Ca 800 g benfri fläskkarré i bit
Olof hällde öl i en värmetålig form som fick grilla tillsammans med fläskkarrén under lock, för att den skulle stå där och avge lite trevliga, aromatiska ångor
Införskaffa karré av god kvalitet. Ni som läst mig tidigare vet ju redan att grisen är det godaste djuret (det är laxen som är det ondaste) men det tål att påpekas igen och igen
Så här ser till exempel innehållsförteckningen till Scans rökiga grillkarré ut. Det enda som finns är arton miljarder varianter på förkryddat/-marinerat griskött av tveksam kvalitet och sådant kött hamnar aldrig i vår varukorg
3-4 morötter 1-2 stjälkar stjälkselleri 1 gul lök olivolja, till stekning 1 torkad chilifrukt 2 klyftor vitlök 2 kg fläskkarré (eller bog av gris) 1 förp konserverade körsbärstomater ((eller färska tomater)) 1,5 dl rött vin 1 dl olivolja 1 dl svarta oliver (gärna semitorkade men går bra med andra också) färska örter (tex salvia, timjan och rosmarin) 2 lagerblad salt peppar
1,5 kilo karré, bog el. skinkstek av gris½ dl olivolja½ dl ketchup1 msk rödvinvinäger2 msk farinsocker1 msk brynt lökfond1 tsk harissapasta4 vitlöksklyftor, pressade1 tsk spiskummin1 msk grillkryddasalt och pepparkrydda eller nymalen svartpepparSätt ugnen på 125°. 1,5 kilo karré
Den här nya fläskvarianten är väl kanske inte den mest inspirerande innovationen från köttindustrin, förlåt en luttrad livsmedelskonsument, som är hjärtligt trött på de återkommande extrapriserna på sladdrig karré och torra benfria fläskkotletter i bit
800 g Karré eller grytbitar av gris. 1. Lägg lergrytan i vattenbad i minst tjugo minuter. 2. Lägg kryddorna till rubbet i en mortel eller kaffekvarn och finfördela dem
Där skrev man att en riktig porchetta di fano är gjord på helstekt gris som man grillar – och det har man ju inte riktigt hemma i kylskåpet eller frysen
Trots pulled pork-vågen som drog in förra året har vi fortfarande inte provat på att laga det själv så vi tänkte att nu var det dags även för oss att dra en gris
karré duger också. Porchetta kan göras på ett antal framdelsbitar av grisen. Hardcore-kockarna skulle säkert säga att det skall vara fläsksida med svål men t