Putsa kasslern och skär den i tunna skivor. 200 g kassler. Lägg dem omlott i en stor form med lock. Rör samman alla ingredienserna till marinaden, häll den över köttet och täck med lock
Så blev det med kassler i rödvinsmarinad, ett recept som vi fick för många herrans år sedan av en f. Hon heter Susanne så den går numera under namnet Susannes kassler här hemma
Skär kasslern i tärningar, skiva purjolöken och dela champinjonerna i klyftor. Fräs kassler, purjolök och champinjoner i en stekpanna med matfett, ca 5 minuter. 200 g kassler. 6 st marinerade soltorkade tomater
Jag vet att många har något emot fläskytterfilé men jag tycker inte det är nå större fel på den och använder den ofta till vardagsmat (för den är ju definitivt bättre än kassler)
På söndag blev det risdragning för hela slanten och grillen gick varm med både grillad batat och majskolvar samt fina biffar av fläskkarré (grisnacke eller kassler säger vi mest i Finland, men med det senare menas väl att köttet är rökt…)