Grädda mitt i ugnen i 35–40 minuter. 1 st burk löksill. 5 tsk kryddpeppar. 25 g smör. Låt sillen rinna av. Varva potatis, sillbitar, purjolök och kryddpeppar i en ugnsfast form
Sivs löksill (hade varit lagom att göra dubbel sats) Brantevikssill (hade varit lagom att göra på 0,5 kg sill, inte 1,5 kg som vi gjorde. ) lax (kallrökt) (gick åt ca 0,5 kg) creme fraiche (2 förpackningar) hackad rödlök (2 st) ishavsrom (2 förpackningar) rökt ål ägg (gick åt 9 st) bröd (vörtbröd, fint bröd och dansk rågbröd. Whiskygriljerad julskinka 2 msk senap 1/2 msk whisky 1 äggula 6 krossade enbär 1 msk rosmarin 1/2 msk socker 1 msk ströbröd + 2-3 msk ströbröd Sätt ugnen på 225 grader. Griljera mitt i ugnen ca 10-15 minuter, så att den får en snygg yta. Dessert Ris a´la malta (risgrynsgröt + grädde + hackade nötter + mandariner) Mamma och pappade gjorde en stor sats på 1,5 liter mjölk. jordgubbsröra Skriv ut receptet med eller utan bilder, klicka här (Print Friendly) 0,5 kg sill. 1,5 kg s. ca 0,5 kg. 225 grader
1 förpackning 5-minuterssill eller färdig löksill (stor burk). Denna sats ger ungefär 50 stycken (gör dem ganska små). 50 g smör. Blanda allt utom kokos i en kastrull och koka i 5-8 minuter, tills smeten börjar bli lite seg. 1 förpackning 5-minuterssill eller färdig löksill (stor burk). Denna sats ger ungefär 50 stycken (gör dem ganska små). 50 g smör
Lyssnar på jämförelserna på årets sill jämfört med förra årets sillsmak, ingenting slår ju iallafall en hederlig löksill och varför inte ta en nubbe på det, sålänge det inte är beska
” Löksill ”. Salta rikligt och lägg dom i en sil över kokande vatten, inte nudda vattnet utan det ska ångas, med lock över i ca 5 – 8 minuter. 0,5 msk vinäger. 0,5 dl plantbaserad grädde. 0,5 dl vatten. 0,5 msk vinäger. 0,5 dl plantbaserad grädde. 0,5 dl vatten
Löksill har jag lärt mig av min mormor, vi kallar den därför för ”Mormor Ullas löksill”. 5 nejlikor. 2,5 dl rårörsocker eller kokossocker. 2,5 dl bovetemjöl. 1,5 l havre- eller sojaglass. 0,5 l jorgubbar. 0,5 l jordgubbar. 175 grader tills den är klar, ca 5 min. Spara 5 mm upp till kanten på springformen. 5 nejlikor. 2,5 dl rårörsocker eller kokossocker
Tre sorters sill – skärgårdssill, senapssill och löksill. 5 dl socker. 5 dl salt. 25 g smör. Gratinera högt uppe i 250 grader varm ugn, 5-10 minuter. 75 g margarin eller smör. Grädda tårtan mitt i ugnen i 150 grader i ca 45 minuter. 5 dl socker. 5 dl salt. 25 g smör. 75 g margarin eller smör
Ta vilken 1 burk neutral inlaggd sill som helst, tex löksill, matjessill. 1/4 röd lök, finhackad1/2 dl vispgrädde1,5 dl gräddfil. Och på 5 minuter har du en helt ny smak på inlaggd sill. 1,5 dl gräddfil
Jag använde färdig löksill och pesto till sillen och tar den bara 5 minuter att göra. 1 stor burk löksill ( 550 g)2 dl creme fraiche½ dl grön pesto 1 liten rödlök. 1 stor burk löksill. 550 g