Servera laxen med bulgursalladen, matyoghurt och eventuellt lite mer citron. Tyvärr hade dem slut på lax när jag skulle köpa, så jag fick köpa färdiga småbitar
4 bitar lax á 150 g. 14 bitar lax á 150 g Saften av 1/2 citron 2 msk olivolja 1 dl bulgur 2 mogna tomater 1 avokado ½ rödlök ½ knippa dill ½ tsk rivet citronskal 1 msk olivolja Salt Peppar Chilisås 2 dl lätt crème fraiche (ev laktosfri) 2-3 msk sweet chilisås Saften av 1 limeVänd laxbitarna i en blandning av citron och olivolja. Grilla eller stek laxen ca 3 min på var sida
Laxen penslade jag med ägg och vände den på en tallrik med sesamfrön. Stek den klar i ugnen. Koka bulgur tillsammans med en buljongtärning, jag tog grönsaksbuljong
Tina laxen. Skär laxen i kuber. Blanda bulgur, avokado, lax, apelsin, persilja och mozzarella. Bulgursallad med lax och avokado (4 portioner). 5-600 g fryst laxfile. Stek laxen i smör tillsammans med salt och citronpeppar i ca 3 minuter. 5-600 g fryst lax
Blanda ingredienserna till ruben och gnid in laxen med den. Bulgursallad. Tillaga laxen i mitten av ugnen till 60º innertemperatur, ca 30 min. 4 bitar laxfilé
Bulgursallad med lax och blåbär (Ur tidningen Vi föräldrar). Koka bulgur, hacka grönsaker som du vill, stek lax i bitar med salt och peppar (jag tog citronpeppar)
Efter det var det inte slut på festen för sen lagade jag en supergod bulgursallad med smak av apelsin och saffran och som jag avnjöt tillsammans med den sista biten av den varmrökta laxen, lite räkor och crabfish samt en urgod kall sås med apelsin och honung