Som vanligt är det viktigt att hålla koll på temperaturen vid tillagningen av fisken. Den medelhavsinspirerade laxrätten är perfekt vid middagar med många gäster, t ex till stundande studentfester
Bland annat den här urgoda laxen som det så vanligt heter "lagar sig själv" i ugnen. Den tid det tar för laxen i ugnen är ungefär samma som det tar för polentan att bli klar från det att du blandar ner grynen i buljongen
Tillagningstiden kan variera för olika ugnar så det bästa är att mäta temperaturen på fisken. Här kommer ännu en enkel och god gratinerad lax med mumsig sås, denna gång smaksatt med vitt vin, dill och gräslök
Laxen blir väldigt saftig och fin när man bakar den på låg temperatur. Nu var det så länge sedan jag bjöd på fisk här på bloggen så ni börjar väl undra, laxfantast som jag utgett mig för att vara
Lägg laxbitarna titt ihop i mitten. Laxrulle. Om den börjar bli bränd upptill, sätt laxen längre ner i ugnen, växla till enbart undervärme och sänk temperaturen till 200°. 500-600g lax
Som vanligt är det viktigt att hålla koll på temperaturen vid tillagningen av fisken. Den medelhavsinspirerade laxrätten är perfekt vid middagar med många gäster, t ex till stundande studentfester
Du kan höja temperaturen lite gradvis. torka av laxfiléerna hjälpligt och salta & peppra dem en smula. Sätt på en stekpanna på medelhög värme, ha i en bra dos smör och lägg försiktigt ner laxfiléerna i dem
Det är viktigt att ägget har samma temperatur som övriga ingredienser. När det hela kokar upp igen, ta kastrullen från spisen och låt laxen svalna i sin lag med lock på
Lax i alla dess former är gott. Smörj en ugnfast form och lägg i laxen. Fördela oströran över laxen. Blanda ihop grädde och pepparrot, tillsätt salt och häll grädden över laxen