Ställ in limecheesecaken i kylen i minst 4 timmar, gärna över en natt, att stelna. Enklast är att använda en matberedare och mixa smör och kex till en degig massa
Sätt ugnen på 175°. Krossa eller mixa kexen fint. Smält smöret och rör ner smulorna. Tryck ut smulblandningen på botten i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter
Limecheesecake med lite passionsfrukt på toppen – smarrig och lätt dessert efter påskmaten kanske. Till dessert hade jag alltså bakat en limecheesecake som jag toppade med lite passionsfrukt
Limecheesecake med passionsfrukt10 bitar12 st digestivekex50 g smör4 st gelatinblad2 st ägg2 dl lätt crème fraiche400 g lätt färskost, t ex Philadelphia1,5 dl strösocker1 tsk vaniljsocker2 st lime, rivet skal och saftGarnering1 st gelatinblad2 msk strösocker4 msk vatten2 st passsionsfrukterKrossa kexen fint