Mandlar skålla recept

Skållad mandel

Skållad mandel

Lägg i mandlarna och låt koka i ett par minuter. Sila bort vattnet och pilla bort skalet innan mandlarna blivit för kalla
Brända mandlar med marsipan

Brända mandlar med marsipan

Skålla och skala mandeln. Rör i mandlarna. Häll ut mandlarna på oljat smörgåspapper. Forma och tryck massan runt mandlarna, en och en försiktigt
Brända mandlar

Brända mandlar

Klassiskt, enkelt och fanastiskt gott recept på brända mandlar, där man bara smälter florsocker tillsammans med mandel
Skållade, glutenfria frukostfrallor med linfrön och chia

Skållade, glutenfria frukostfrallor med linfrön och chia

Hursomhelst gav jag mig på ett försök att baka skållade frallor, och de blev inte alls så tokiga. Genom att skålla linfrön, chia och husk får man ett gelé, som bidrar till att bättre hålla ihop brödet
Rostad mandel med rökt chili

Rostad mandel med rökt chili

Skålla och skala mandeln (30-40 sekunder i kokande vatten brukar räcka). Rosta (stek) mandeln i oljan i en panna på lite över medelvärme tills den får en fin brun färg
Brända mandlar med honung

Brända mandlar med honung

Skålla och skala mandeln. Lägg i mandlarna och se till att alla blir ordentligt täckta med sockerlag. Lägg mandlarna på ett bakplåtspapper att stelna
Kanderade mandlar

Kanderade mandlar

Spola de skållademandlarna i kallt vatten och skala dem. Kanderade mandlar blir extra goda när de saltas lite också
Karamelliserade mandlar doppade i choklad

Karamelliserade mandlar doppade i choklad

Börja med att skållamandlarna. Man ska ta isär de karamelliserade mandlarna när de fortfarande är varma och sitter här med smått ömmande fingertoppar efter att ha gjort andra omgången
Chokladbiskvier med mald mandel

Chokladbiskvier med mald mandel

Skålla och mal mandeln. Blanda mandel och florsocker. Vispa vitorna till hårt skum. Rör ner dem i mandelblandningen
Glutenfri fruktkaka med cognacsdränkta körsbär och russin, apelsinskal, mandel och pistaschnötter. Mjölkfri vid behov.

Glutenfri fruktkaka med cognacsdränkta körsbär och russin, apelsinskal, mandel och pistaschnötter. Mjölkfri vid behov.

200 g mjukt smör, laktosfritt eller vanligt - alternativt mjölkfritt margarin2½ dl rårörsocker4 ägg1 dl päroncognac, Xanté - alternativt pressad apelsin100 g sura körsbär50 g gula russin50 g sultanrussin100 g syltade apelsinskal50 g skållad, skalad mandel50 g naturella pistaschnötter3 dl ljust bovetemjöl1 msk vaniljsocker1 msk bakpulver2 tsk fiberhuskLägg körsbär och russin i blöt i cognac några timmar eller över natten
Minipajer med grönkål, gorgonzola och mandel

Minipajer med grönkål, gorgonzola och mandel

1,5 dl skållad sötmandel. Minipajer är toppen till nästan allt, tycker jag - på buffébordet, att ha i frysen och plocka fram när man är hungrig eller som tilltugg innan maten, till exempel
Minipajer med grönkål, ädelost och mandel

Minipajer med grönkål, ädelost och mandel

15 små pajer Pajdeg 75 g smör eller margarin 3 dl vetemjöl 1 dl kvarg (1 %) Fyllning 200 g strimlad grönkål eller fryst grönkål (200 g färsk motsvarar 250 g fryst) 1 gul lök 1 msk smör eller margarin 2 ägg 1 dl kvarg (1 %) 1 1/2 dl mellangrädde salt och peppar 140 g ädelost Garnering 1 1/2 dl skållad sötmandel 1 1/2 msk honung 1 1/2 tsk flingsalt Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Plommonmarmelad med mandel och vanilj

Plommonmarmelad med mandel och vanilj

1 kg plommon1 citron600 gram socker1 vaniljstång100 gram skållad hackad mandelGör så här. Tillsätt de hackade mandlarna och sjud marmeladen tills den blir stax över 100 grader. 100 gram skållad hackad mandel
Päronmarmelad med mandel och citron

Päronmarmelad med mandel och citron

Ta kastrullen från värmen och rör i citronskal och skållad och skalad mandel. Skala, kärna ur och tärna päronen, och lägg dem i en gryta tillsammans med vatten och pressad citronsaft