Citronkräm. Fyll pajformen med citronkräm och stoppa i i frys. Blanda citronsaft, strösocker och 100 g vatten i en kastrull. 150 g saft från citron (1,5 dl)
12 dl pressad citron. 11/2 msk rivet citronskal. 1Blanda citronsaft, socker, majsstärkelse, ägg och äggulor i en kastrull. 1Dra kastrullen från värmen och blanda i citronskalet och smöret, som skurits i små bitar. 1Häll citronkrämen i det förgräddade pajskalet. 1Spritsa eller bred marängen över citronkrämen
Häll citronsaft, äggulor, vatten, socker och majsena i en kastrull. Dra av kastrullen från värmen, vispa ner smöret, lite i taget, och rör ner citronskalet
Skrubba citronen i varmt vatten. Torka av och riv skalet av citronen och pressa ur saften. Vispa samman majsstärkelse, vatten, socker och citronskal och pressad saft i en kastrull
Lemon-meringue pie är en klassiker, på franska heter den tarte au citron meringuée. Ett skal av söt pajdeg förbakas och fylls sedan med en citronkräm som toppas av maräng som spritsas eller breds ovanpå pajen och gräddas klar alternativt bränns av med en gasolbrännare
Den påminner en hel del om Citronmarängpaj - men citronen är ersatt av rabarber. Nog för att smulpaj aldrig är fel, men den här marängpajen slår faktiskt det mesta