Marängpaj citron recept

Citron & marängpaj

Citron & marängpaj

Nu ska ni få receptet på denna ljuvliga citron & marängpaj som passar som handen i handsken nu i Påsk
Citron och marängpaj

Citron och marängpaj

Det syrliga från citronen möter det söta från marängen i en perfekt liten mumsbit. Finriv citron skalet och pressa ut saften
Citron och marängpaj

Citron och marängpaj

denna gång fick jag användning av mina citroner jag "fyndade" i affären häromdagen. Jag har länge varit sugen på citronpaj
Citron och marängpaj

Citron och marängpaj

Häll citronkrämen i det förgräddade pajskalet. Spritsa smeten i ett gallermönster över citronkrämen. Blanda samman mjöl och florsocker
Citron och marängpaj

Citron och marängpaj

Men så hittade vi inte någon ekologisk lime i vår lilla butik så jag bytte helt enkelt ut den mot ekocitroner som jag hittade
Citron och marängpaj

Citron och marängpaj

Medan pajskalet svalnar så blandar du ihop citronkrämen. Blanda då vatten, socker, majsstärkelse, pressad citron och rivet citronskal i en kastrull
Marängpaj med vinbär

Marängpaj med vinbär

Blanda crème fraiche, florsocker och rivet citronskal. ½ st citron. Sätt ugnen på 200°. Pajdeg. Hacka samman de torra ingredienserna i matberedare
Citron- och marängpaj

Citron- och marängpaj

Citronkräm. Fyll pajformen med citronkräm och stoppa i i frys. Blanda citronsaft, strösocker och 100 g vatten i en kastrull. 150 g saft från citron (1,5 dl)
Passionfrukts- och marängpaj

Passionfrukts- och marängpaj

Jag har alltid varit barnsligt förtjust i citronmarängpaj, men är den spetsad med massor av passionsfrukt då går jag i spinn
Citron- & marängpaj

Citron- & marängpaj

12 dl pressad citron. 11/2 msk rivet citronskal. 1Blanda citronsaft, socker, majsstärkelse, ägg och äggulor i en kastrull. 1Dra kastrullen från värmen och blanda i citronskalet och smöret, som skurits i små bitar. 1Häll citronkrämen i det förgräddade pajskalet. 1Spritsa eller bred marängen över citronkrämen
Citron- & marängpaj

Citron- & marängpaj

Häll citronsaft, äggulor, vatten, socker och majsena i en kastrull. Dra av kastrullen från värmen, vispa ner smöret, lite i taget, och rör ner citronskalet
Citron- och marängpaj

Citron- och marängpaj

4 dl turkisk yoghurt (jag använde den magra varianten)4 ägg2 dl sötströ2 små ekologiska citroner (skal o juice)
Citron- och marängpaj

Citron- och marängpaj

Rivet skal och pressad saft av 2 citroner. En klassisk Lemon meringue pie passar perfekt när som helst
Citron- & marängpaj

Citron- & marängpaj

Citronkräm. Citronkräm. Blanda vatten, socker, majsstärkelse och pressad citron i en gryta. Ta av från spisen och blanda i rivet citronskalet och fett
Persika- och marängpaj

Persika- och marängpaj

Skrubba citronen i varmt vatten. Torka av och riv skalet av citronen och pressa ur saften. Vispa samman majsstärkelse, vatten, socker och citronskal och pressad saft i en kastrull
Citron- & marängpaj

Citron- & marängpaj

Lemon-meringue pie är en klassiker, på franska heter den tarte au citron meringuée. Ett skal av söt pajdeg förbakas och fylls sedan med en citronkräm som toppas av maräng som spritsas eller breds ovanpå pajen och gräddas klar alternativt bränns av med en gasolbrännare
Baka rabarbermarängpaj!

Baka rabarbermarängpaj!

Den påminner en hel del om Citronmarängpaj - men citronen är ersatt av rabarber. Nog för att smulpaj aldrig är fel, men den här marängpajen slår faktiskt det mesta