Igår var vii Kallköket på skolan där vi först skulle göra en chokladpannacotta och sedan en matpaj. Det blev dock ingen chokladpannacotta för mig och två tjejer till
Den här pajbotten på mandelmjöl har fått mig att tycka om matpajer. Har aldriggillat det för att jag alltif har fått ont i magen av den flötiga, tjocka, mjöliga degen
Jag vet att jag sagt det förut men här kommer meningenigen. Jag fullkomligt älskar paj. Matiga pajer, söta pajer, frasiga pajer, smuliga pajer, knäckiga pajer
Jag har under ganska lång tid gjort stora matpajer och tycker det är bra, men här om dagen när jag skulle laga mat tillmina gäster som var ett gäng tjejer så kom jag på att det går lika bra att göra samma goda paj fast i små formar
Smörj och fodra små portionsformar med smördeg. Förgrädda dem ett par minuter. Fördela grönsakerna iformarna, slå på mini frache och toppa med en nya ost
Kavla sedan ut degen ganska tunn och tryck ut lagom stora runda bitar för att klä formarna med. Dagens rubrik skulle lätt kunna vara middagsmat men eftersom det är lördag är det såklart lördagsgodis
Den går givetvis jättebra att laga ifyrkantigaformar eller till och med långpanna. Tacos är ju väldigt gott, men blir lätt literörigt med mycket disk osv