En asiatisk morotssallad blir perfekt till asiatisk mat och som här vårrullar. När man inte bor i Asien är det svårt att få till en grön mangosallad eftersom där använder man omogna gröna mango och det finns inte att köpa här i Sverige vad jag vet
Morötter. 1Matolja. 1Salt. 1Peppar. 1Vitlökspulver. 1Matlagningsyoghurt. 1Morötter Matolja Salt Peppar Vitlökspulver Matlagningsyoghurt- Riv morötterna grovt - Bryn dem i matolja - Krydda med salt, peppar och massor av vitlökspulver
Skala morötterna. Skär bort fästet. Skär morötterna i sneda slantar ca 2-3 mm tjocka (ev. på mandolin eller i matberedare) eller grova stavar ca 5 cm långa
Blanda ihop vinägretten. Koka de grovt rivna morötterna i ca 1 min. Häll av vattnet från morötterna. Häll vinägretten över morötterna medan dom är varma