Mört kött som oxfilé eller ryggbiff kan du bara vända i marinaden och sedan grilla eller steka direkt men marinera gärna en stund medan du förbereder tillbehör och tänder grillen
Marinera oxfilén i ca tre timmar i rumstemperatur. Koka pastan och stek eller grilla oxfilén. 600 g oxfilé. 600 g oxfilé 1 paprika 1 röd paprika 1 aubergine 1 chilifrukt 2 portobellosvampar 1 förp babyspenat Vit tryffelolja salt peppar. Marinad till oxfilén1 dl rödvin 0,5 dl ljus sirap 0,5 dl balsamvinäger 1 rödlök 1 tsk salt 0,5 tsk svartpeppar, grovmalen 0,5 dl olja
Timjanstekt oxfilé med jordärtskocksgratäng, citrongrönsaker och varmrökt rödvinssky från AlltOmMat. Grillad Avokado med Syrliga Räkor av Leila Lindholm
Man kan ta oxfilé eller utskuren biff till exempel. Innan frugan åkte til jobbet idag så sa hon att hon vill att jag försöker laga Nam tok, thailändsk biffsallad till middag ikväll
När vi kom tillbaka till Falun så var det bestämt att vi skulle käka lite mat tillsammans och eftersom jag har börjat lite smått med LCHF så bestämdes det att det vart oxfilé med rostade grönsaker samt egengjord bearnasisesås