parfait. Till min parfait behövs följande (6 port). Nu blommar den, nu blommar flädern. Saft, ja naturligtvis men också en len & sommarfräsch dessert, samt en flädervinäger
Av rabarbern ville jag göra något nytt, alltså inte en god crumble eller parfait eller marängpaj (trots att de alla är urgoda) och till slut föll valet på en smördegstarte med vaniljkräm
Här om dagen hittade jag ett recept som jag ville testa att göra. Parfaittårta & hallonsås. Jag gjorde om ursprungsreceptet lite och såhär blev resultatet (se bilder ovan och recept nedan)
[Recept]. Jag gick ut i trädgården och började plocka massa björnbär från björnbärsbuskarna, och gjorde klart den frukost jag hade förberett sedan dagen innan i en fantastisk "breakfast parfait"
Rör svarta vinbär med socker och servera till parfaiten. Ställ parfaiten i kylen ca 1 tim innan servering. Receptet gäller för 12 bitar 5 äggulor 1½ dl strösocker 2½ dl Arla® vispgrädde 500 g Arla Köket Kesella® kvarg dulce de leche 225 g svarta vinbär ½ dl strösocker
Från recept. Glass, semifreddo och parfait… vad är egentligen skillnaden. Snäll som hon är får vi lov att dela med oss av hennes recept här också men kicka in hos Malin för fler bilder som får det att vattnas i munnen