Fräs löken i olja tillsammans med räkskal och saffran. Grundrecept på aioli. Gillar du det här receptet. gjutjärnspannebröd med alger och prästost, se recept
Jag tänker inte ge mig på att skriva något recept för recept är så tråkigt. Kokade alla räkskalen med vitt vin och lite vatten i typ 20 min medan jag fräste lök, vitlök, morötter, kålrot och lite palsternacka med en rejäl körv tomatpuré
Räkskalen fräser med fryst dill och buljongVi utgick ifrån ett recept av Leif Mannerström som vi hittat på nätet, men det hade absurt mycket grädde i sig så vi drog ner rätt kraftigt på den och ökade på med buljong och vin
Fräs räkskalen i oljan i en kastrull någon minut. Receptet hittade jag i en tidning. Amelia, fast det hette bara Räksoppa, men receptet är identiskt med Leif Mannerstöms
Vill Du ha ett mer klassiskt recept, så finns här min Räkfond på Ishavsräkor. Såsen till dagens biffar gjorde jag på räkskal från 10 stora Medelhavsräkor. Räkfond och Räksås Skal från 10 stora Medelhavsräkor 2 msk Smör 5 cm Purjolök 1 Tomat 1 Vitlöksklyfta 1 msk Tomatpuré 1 tsk Balsamvinäger 1 msk Ekologiskt Buljongpulver En knippe färska örter, jag hade Timjan, Rosmarin och Dill 3 dl Vatten Bryn smöret och fräs räkskalen i 5 minuter under omrörning
Frys in räkskalen, de är goda att koka räksoppa på. Gott till lördagskvällen Idag får Du recept på en riktigt enkel kvällsrätt eller varför inte söndagsbrunch
Tillsätt räkskalen, vinet och vattnet. Receptet hittade jag i Leif Mannerströms bok Husmanskost men jag modifierade det lite grann eftersom jag inte hade allt hemma och det blev hur bra som helst