Lyft försiktigt över rulladerna till en smord ugnsform med en hålslev. Gratinerad Rödspätta Jag köpte några spättafiléer med mig när jag åkte för att hälsa på Mamma
Salta rödspättsfiléerna på båda sidor och rulla ihop till rullader. Till helgen är föräldrar/svärföräldrar hitbjudna på mat och då tänkte jag bjuda på ett av middagstipsen jag fick till månadens middagstips i november som hade just saffran som tema, nämligen Livsnjutarnas saffranssås med rödspätta och räkor
Istället köpte jag rödspätta och det blev som vanligt någonting helt annorlunda. Â Medan såsen kokar lägger du en apelsinklyfta på varje fiskfilé och rullar ihop dem till små rullader som hålls ihop av en tandpetare
Rulla ihop den till rullader och lägg ut dem ovan på den skivade purjolöken. Rödspätta är en väldigt god och tacksam fisk, när man dessutom fåt tag i färska fileér är det ju bara att ställa till med fest
600 g rödspätta eller rödtungafiléer (jag kommer prova med pangasiusfiléer eftersom min man inte hittade rätt fisk när han veckohandlade idag)2-3 dl tärnad papaya1 burk kokosmjölk0,5 dl vitt vin eller pressad lme2 fiskbuljongtärningar1 tsk maizena- eller potatismjöl0,5 dl vattensalt, pepparräkor till garneringHalvera fisken på längden och forma till rullader. (Ur Vår wokbok) 600 g rödspätta
Rulla ihop till rullader och lägg dem med skarven neråt i en ugnssäker form. Servera potatismoset till dill- och philadelphiafylld rödspätta och haricots verts
Här har ni en ljuvlig rätt med rödspätta. )Rullad spättafile med kantarellerDu behöver. Hej hej. En supergod sås med scharlottenlök, vitt vin och grädda, stekta kantareller och potatis