Nu är det bara en vecka kvar till en av årets stora matnjutarhelger så idag får du ett recept på en riktigt läcker laxröra, som jag på bilden serverar på frökex
Om du inte har tillgång till fiskfilé så kan du äta äggröran tillsammans med till exempel makrill i tomatsås, rökta musslor, kräftstjärtar, räkor, sardiner, tonfisk eller något annat gott från hav och sjö
Några av mina favoriter blev tunnbrödet (Rieskabröd) som jag åt flera skivor av tillsammans med den fantastiska julskinkan och sötstark senap och äppelmos, rensteks- och pepparrotssill, kräftsill, hjortronbakad lax, souvasgravad lax, gompasås, björnskinka, älgsalami, rökt bäverstek, vargtasspaté, rådjursstek, souvas, björnköttbullar, guldvaskarpanna, blodpudding från ren, kåtaröktröding, smörstekt svamp, rökta revbensspjäll och rödkål
Jag hittar ofta inspiration av facebook olika matlagningssidor, men det som är min starka sida är att jag improviserar, jag älskar att imprivisera och sedan googla på ”stödrecept” tex om jag skall steka röding, så kollar jag på lite recept och sedan kör jag lite ”hittepå” tillsammans med receptet
Rökt sparris soppa med Västerbotten sticks, halstrad röding med trio på betor. Det är mycket prat om att man skall grilla mer vegetariskt, har du något förslag på recept
Då fisken inte var så stor så köpte vi en röktröding som komplettering. Efter idogt väntande och grillande så fick vi i alla fall en liten Röding som vi grillade på kvällen i foliepaket
Använd med fördel fet fisk som ål, makrill, lax, regnbåge, röding, öring och sik. Här har ni ett recept till insaltning av kött och fisk när ni ska röka
Ät dom med ost och skinka, eller som vi gjorde med röktröding. Kan inte ta åt mig äran för receptet för det hittade jag hos "Sarah bakar" (se länk i blogglistan), men jag lade till timjan i receptet för att få lite mer smak på brödet