Renfilé lingon recept

Bilder från lördagen

Renfilé, potatisbakelser med västerbottenost, konjaksmarinerade lingon, salmbärspicklad rödlök, hjortronsås och portvinssås
Intervju med Johan Nicklasson

Intervju med Johan Nicklasson

Grillade renfilé, reversed sear, som serverades med bla hällstekt rösti, frästa kantareller och en reduktion av Amaronevin med blåbär och lingon
Det är de små detaljerna som gör et...

Det är de små detaljerna som gör et...

Vi har viltveckor här på gästgivaregården och det innebär att min norrbottniska ådra får förgylla köket några veckor - här bjuds det på renskav gjord på rökt renfilé, hjortinnerfilé med skogsvampsås, kalvreninnanlår med en härlig pepprig sky och ugnsbakad potatis i buljong, rencarpaccio, löjromscreme, lingonmousse, chokladtårta med hjortron, rapphöns i portvin och älgfärswallenbergare

Grillad renfilé med lingonsås

Putsa renfilén väl, skär den i knappt centimetertjocka skivor och lägg dem på ett fat. Lägg i renfiléskivorna och grilla dem hastigt på båda sidor så att de nästan blir genomstekta

Renfile med lingonsås

Häll lingonen i stekpannan och fräs dem en stund. 1 dl lingon. Putsa köttet och gnid in det med salt, peppar och vitlökspulver

Renklämma med svenska smaker

Blanda ost, lingon och pepparrot. Bred ut av lingonröran över alla tunnbröd. 1 kg renfilé. 1 dl rårörda lingon

Aartsy

Imponerar stort gör renfilén som serveras på en bädd av tärnade rotsaker och rentunga. Den dova smaken av ren och stärkelse bryts av på ett oemotståndligt sätt av en ängssyra på toppen och whiskymarinerade lingon