Rensa grönsakslådan och släng på det ni har (förutom morötter och palsternacka hade vi även grönkål och limeskivor) och granatäpplekärnor är också himla fint att blanda ner precis innan servering
Lägg även på vitlöksklyftorna med skal, för attrosta dem. Men amatörfotograf som jag är kan jag lätt erkänna att det verkligen inte är min grej att fota inomhus kvällstid
Inte trodde jag att det skulle vara så enkelt att få till en sådan här drömmåltid. slutligen kunde en tallrik med lammbog, rödvinssky och rostaderotsaker serveras
Jag är - som ni som följer mig mer regelbundet redan vet - inte vegetarian, men lagar och äter med stor förtjusning vegetarisk mat och tycker att vi alla borde äta mer frukt och grönt, både ur hälsosynpunkt och miljösynpunkt
Perfekt tillfälle att använda fransyskan som legat i frysen ett tag tänkte jag. Skiva upp steken och servera med såsen, de rostaderotsakerna nedan, stekt svamp och sallad
Lägg skivorna i grupper var för sig i en papprad långpanna och bred ut dem så att inga högar bildas. Rosta i mitten av ugnen cirka 30 minuter. Öka eventuellt ugnsvärmen till 250 grader de sista 10 minuterna, så attrotsakerna får fin färg
Lägg skivorna i grupper var för sig i en papprad långpanna och bred ut dem så att inga högar bildas. Rosta i mitten av ugnen cirka 30 minuter. Öka eventuellt ugnsvärmen till 250 grader de sista 10 minuterna, så attrotsakerna får fin färg
Kom bara ihåg att hålla de röda betorna skilda från andra rotsaker så att färgerna inte blandas. Använd gärna betor av olika färger och även andra rotsaker