Bröd i långpanna är supersmidigt. Detta recept är knyckt från boken Laga mat tillsammans. Jag har givitvis märkt att besökarantalet har stigit de senaste dagarna
Grey dull boring mornings in november…rainy day´s when You just wan´t to stay in bed and just stay in evening watching movies in a cosy warm sofa with a lot´s of pillow´s
Smält smöret i en kastrull, tillsätt salt, sirap och mjölk. När blandingen är fingervarm rör du ut jästen i lite av vätskan först sedan blandar du i all vätska
Ugn 175 º. Smula jäst i en bunke. Smält smör och värm mjölk till ca 37 º. Häll på jästen. Blanda i resten av ingredienserna och arbeta ihop till en deg som inte klibbar
Smula ner jästen i en bunke. Smält smör, tillsätt mjölk. Värm tills det är fingervarmt. Häll mjölken över jästen, tillsätt brödkryddorna, salt och sirap
Jag och Alma var som vanligt uppe med tuppen i morse och eftersom det inte finns så väldigt mkt att göra en lördagsmorgon kl sju så bestämde jag mig för att baka lite frukostbröd