Koka i trettio minuter, häll av fonden och koka samman den med en msk tomatpuré. Fyll på med fond, stek pilgrimsmusslorna, lägg i räkor de torkade tomaterna musslorna så de får en kort uppvärmning
Det är alltid med en viss nostalgi jag lagar skaldjurspasat, allra första gången jag var ute på date med min blivande make var vi på ett ställe som serverade enorma portioner pasta och deras skaldjurspasta var ett av deras paradnummer
Där köpte vi ett nät medblåmusslor, 2 hg räkor och 4 kräftor. Idag cyklade jag och Andrée en sväng på stan, på vägen pratade vi om vad vi skulle äta för middag
Det gick ju bra det med, trots att de var ganska små. Skulle köpa färska blåmusslor, men tyvärr hade de tagit slut precis innan vi kom till matbutiken, så det fick bli frysta musslor istället
Godare skaldjurspasta har jag nog inte ätit tidigare. När jag var liten gillade jag verkligen inte fisk och skaldjur men så var/är det väl med många barn
För att göra det till festmåltid kan du dekorera medblåmusslor i skal och dill. Servera med nykokt pasta, färskmalen svartpeppar och avocado om du tycker om det