Det är verkligen inte ofta nu för tiden. Jag blev så himla sugen på kasslergratäng häromdagen så igår när jag var och handlade var jag tvungen att slå till
Stek lökhacket i smör i en panna och låt även skinkbitarna steka med en stund. Men en dag när jag var ledig så tog jag mig tid och skjusade in kasslern i ugnen
Kassler är ett väldigt bra kött som nästan inte behöver någon alls tid för tillagning, vissa kanske inte ens tillagar kasslern men jag gillar det så att smakerna framträder lite mera
Föredrar ni bräckt (lättstekt) kassler är det bara att dra ner värmen lite och steka kortare tid. Om ni inte testat den förut är det på tiden att ni gör det nu
Låt steka en stund, tills bacon och kantareller fått fin färg. Kassler, skinka & bacon,. Är det kanske så att det är fler än jag som ofta landar här just vid denna tiden på dygnet
Skär kasslern i stavar. Kassler, purjolök och vitlök steks och läggs i botten på pajformen. Den här gången testade jag Mat-Tinas pajdeg men den passar helt klart bättre till pajer som bara behöver gräddas en kort tid (ca 15 min) i ugnen. )Kasslerpaj med vitlökPajdeg4 dl vetemjöl2 tsk bakpulver1/2 tsk salt50 g smör1,5 dl mjölkFyllning350 g kassler1/2 purjolök1/2 vitlök solo3 dl riven ost (tex prästost)4 ägg1,5 dl mjölk1 dl vispgrädde2 tsk dragonSvartpepparBlanda de torra ingredienserna till pajdegen i en liten matberedare (för enkelhets skull, handkraft går naturligtvis lika bra. Häll äggstanningen över fyllningen (inget salt behövs eftersom kasslern brukar ge tillräcklig sälta)Grädda i nedre delen av ugnen i 225 grader ca 30 minuter. 350 g kassler